La un moment dat, trebuie să înțelegi că nu le poți face singur pe toate. Că oricât de hotărât și implicat ai fi, rezultatele sunt mult mai vizibile atunci când ai lângă tine oamenii potriviți. Că dacă vrei să crești în direcția cea bună, ai nevoie de cineva care să te încurajeze, să te motiveze, să îți explice și să îți fie alături pas cu pas. Adică fix așa cum fac trainerii Wantsome cu fiecare cursant în parte. Dar mai bine îți spunem încă o poveste de succes, ca să înțelegi exact la ce ne referim atunci când spunem asta. Așa că azi îți facem cunoștință cu Cristina Sandu, absolventa Wantsome care a experimentat cel mai bine diferența dintre studiul individual și practica pe bune de la Wantsome!

Când era mică, Cristina primea de multe ori acea întrebare adresată în general de adulți copiilor: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”. Și de fiecare dată, Cristina răspundea… altceva. Nu pentru că ar fi vrut musai să creeze confuzie sau să se amuze pe seama adulților, ci pur și simplu pentru că nu avea pasiuni clare și pentru că se răzgândea cu fiecare meserie nouă pe care o afla. Dacă se întorcea de la piață, spunea că voia să se facă vânzătoare acolo. Asta până când venea iarna și își dădea seama că nu i-ar fi plăcut să stea în frig. Apoi, a vrut să să se facă doctor. Asta până când i s-a făcut un vaccin și și-a zis că trebuie să stea departe de durere și de lacrimi. Pe atunci, IT-ul nu exista aproape deloc la noi. Și cum nu ajunsese la urechile Cristinei, ideea de a lucra în acest domeniu la acea vreme nu era o opțiune pentru ea.

Când a ajuns la școală, a făcut o pasiune pentru geografie. I-a plăcut atât de mult, încât a hotărât că asta va fi și facultatea pe care o va urma. Însă, analizând foarte bine perspectivele, și-a dat seama că Geografia nu o va ajuta să își găsească locul de muncă pe care și-l dorea. Știi tu: proiecte inedite, program flexibil, oportunități de dezvoltare, salariu atractiv! Așa că s-a îndreptat spre Informatică Economică, la FEAA. Unde… nu i-a plăcut deloc! Dar, cum crede în a doua șansă, a făcut și masterul în Sisteme Informaționale pentru Afaceri, sperând astfel să îi crească șansele de angajare în IT după absolvire.

Cum joburile bune nu păreau să apară prea curând, a început să învețe singură Testare Automată, de pe Internet. Era conștientă că, dacă vrea să lucreze în Testare Automată, trebuia să învețe mai mult, să investească în ea, să se diferențieze de ceilalți. Dar să înveți singur IT de pe Internet nu e cea mai ușoară treabă și nici chiar cea mai bună idee. Cristina nu avea un ritm susținut și sărea peste anumite lecții, motiv pentru care uita sau nu înțelegea anumite concepte și trebuia să o ia din nou de la capăt. Practic, făcea un pas înainte și doi înapoi.

„Atunci mi-am dat seama că, dacă vreau să reușesc, trebuie să învăț susținut. Am început să caut pe Internet cursuri de Testare Automată și așa am dat de Wantsome. Inițial, am fost sceptică, pentru că era o firmă nouă. Dar apoi mi-am zis că dacă eu nu le dau o șansă doar pentru că sunt relativ noi, atunci de ce am pretenția de la angajatori să mă angajeze pe mine, care sunt la început de drum în Testare Automată? În plus, recenziile multe și pozitive precum și poveștile de succes ale absolvenților m-au convins să încerc. M-am înscris în Wantsome și nu mi-a părut rău nicio secundă!”

I-a plăcut din prima clipă, pentru că i-a venit ca o mănușă. I-a plăcut atât de mult, încât a savurat fiecare moment, a pus multe întrebări și a continuat studiul de la ore și în afara lor, pe lângă temele de acasă date de traineri. A luat totul foarte în serios și s-a implicat 100%, încercând să fie cea mai bună.

Nu a privit cursul intens de patru luni de la Wantsome ca pe o provocare, ci ca pe un lucru firesc, care avea să o ghideze spre locul de muncă pe care și-l dorea atât de mult. Chiar dacă îi era dificil să se detașeze de problemele de la serviciu și de toate frustrările adunate în cele 9 ore de muncă de peste zi, Cristina știa care îi este obiectivul, așa că reușea de fiecare dată să se adune și să se concentreze la ceea ce îi predau trainerii. Nu s-a gândit niciun moment să renunțe! Știa că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze, știa care îi este destinația, așa că s-a bucurat de fiecare moment al călătoriei alături de trainerii de la curs, care i-au fost „cele mai bune călăuze”.

„Mi-a plăcut absolut tot! A fost cea mai frumoasă „școală” pe care am urmat-o și aș repeta experiența oricând. Mi-a plăcut foarte mult faptul că trainerii lucrează în domeniu și, prin urmare, sfaturile și informațiile lor au fost de primă mână, nu din auzite. Mi-a plăcut foarte mult că s-au adaptat după ritmul clasei de învățare și nu au ținut cu dinții de o programă prestabilită. Și nu în ultimul rând, am admirat implicarea și dorința lor de a ne ajuta să ne vedem visul îndeplinit: acela de a lucra în testare automată.”

Iar visul s-a îndeplinit, pentru că, în urma cursului de la Wantsome, Cristina s-a angajat la Fortech, unde se bucură de jobul mult-visat. Înainte de a face cursul de Testare Automată de la Wantsome, Cristina nu avea deloc încredere în ea și nu se simțea deloc pregătită. Își trimitea CV-ul la nenumărate firme, de unde primea doar refuzuri. După ce a absolvit cursurile Academiei prietenoase de IT, unde a învățat nu doar teorie și multă practică, ci și cum să se descurce la interviul de angajare, Cristina s-a simțit cu adevărat pregătită și încrezătoare în forțele proprii. Știa să răspundă la tot ce era întrebată la interviu, pentru că învățase în Wantsome tot ce trebuia să știe.

„Dacă înainte de curs eram refuzată de companii, acum am fost acceptată de patru dintre ele și încă primesc invitații de a merge la interviuri de angajare.”

La Wantsome a învățat mai mult decât Testare Automată. A învățat să aibă mai multă încredere în ea și a punctat mai multe lecții importante de viață, care au ajutat-o în noua sa călătorie:

  • Succesul nu vine peste noapte, ci după ani de muncă susținută și de calitate;
  • Înconjoară-te de oameni mai buni decât tine, ca să ai de la cine învăța și ca să poți crește încontinuu;
  • Nu e nicio rușine să întrebi, atunci când nu știi ceva. Rușine e când ai pe cine întreba și nu o faci;
  • Nu te supraestima, pentru că riști să te plafonezi;
  • Dacă nu îți place ceea ceea ce faci, atunci fiecare zi devine o corvoadă;
  • Dacă vrei să reușești cu adevărat, exersează, exersează, exersează! În fiecare zi!

Pentru că e atât de mulțumită de rezultate și pentru că a văzut pe pielea ei beneficiile reale pe care i le-a adus cursul de Testare Automată de la Academia prietenoasă de IT, Cristina a început deja să recomande Wantsome tuturor cunoscuților și să îi determine să urmeze un curs IT la noi. Nici nu a fost nevoie de foarte multă muncă de convingere, pentru că au avut-o pe ea ca exemplu. Le-a spus colegilor și prietenilor că la Wantsome vor fi luați de la zero și că, pe parcurs, nu vor exista lucruri lăsate neexplicate. Le-a mai zis că pot întreba orice oricând, pentru că trainerii le vor explica totul cu cea mai mare seriozitate și implicare. Și le-a mai dat un argument puternic: acela că, la finalul cursului, se vor putea prezenta la interviuri mult mai relaxați și că vor reuși să fie acceptați în compania mult-dorită. Desigur, dacă în cele patru luni de curs își dau și ei interesul necesar!

„Dacă atunci când eram mică nu știam ce vreau să devin când cresc mare, se pare că, după ce am crescut, am știut ce vreau să devin atunci când voi fi mai mare. Wantsome m-a ajutat să trec de la monotonia testării manuale dintr-o firmă mică la testarea automată într-o firmă mare, cu clienți importanți. Atunci când spun Wantsome, spun pasiune, informație, talent și, nu în ultimul rând, oameni pasionați. Acum sunt mult mai sigură pe mine și mă prezint la interviuri cu încredere. Mi s-au deschis mai multe uși și pot intra pe ele cu fruntea sus, știind că nu mai există riscul de a gafa la interviuri. Simt că în sfârșit, după mulți ani de mers din inerție, am găsit drumul pe care vreau să merg și intenționez să nu mă abat, dându-mi silința să devin din ce în ce mai bună.”

Ca pe răsadurile pe care le plantează cu plăcere în timpul liber, Cristina se pare că a sădit acum și cea mai importantă sămânță din viața ei profesională. Iar noi ne bucurăm că am fost grădinarii care i-au oferit mediul propice de dezvoltare și că i-am oferit șansa să își îndeplinească marele vis!

Acum că ai citit povestea Cristinei, știm că te-ai convins și mai mult că Wantsome este alegerea perfectă pentru tine! Cu siguranță vrei să te alături colegilor Cristinei, care s-au înscris deja la curs. Pe lângă ei, avem deja înscriși mai mulți oameni dornici să își schimbe destinele și să se bucure de o carieră înfloritoare în Testare Automată. Așa că, dacă vrei „să prinzi trenul”, ai face bine să te înscrii chiar acum, pentru că începem o nouă serie de curs în toamnă și tare bine ar fi să fii și tu acolo!

Intră pe www.wantsome.ro, alege-ți cursul care ți se potrivește și hai în Academia prietenoasă de IT din Iași!