Știu. Vreau. Pot!”. Spune-ți aceste trei cuvinte în fiecare zi și vei reuși cu siguranță tot ceea ce-ți propui. Asta a făcut și Cristina Guluțanu, femeia care ne inspiră azi pe blogul Wantsome cu povestea ei de viață și cu schimbarea majoră pe care a făcut-o în carieră, cu ajutorul nostru. Cum e să treci cu succes la o carieră în IT după 12 ani de lucrat în bancă? Hai că îți povestim totul în continuare, pas cu pas, ca să înțelegi cum a reușit Cristina să-și ducă la îndeplinire visul și, mai ales, cum poți găsi și tu inspirația și motivația necesare să faci pasul pe care ți-l dorești atât de mult.

De la bancă la viitorul digitalizat

Cristina Guluțanu și-a dorit foarte mult să lucreze în sistemul bancar, așa că a urmat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe-Bănci. Când a ajuns în cel de-al patrulea an de studii s-a gândit că e momentul să se și angajeze, așa că s-a dus la primul și unicul interviu din viața ei, pe care l-a și luat. Și uite așa, Cristina noastră era extrem de fericită, pentru că reușise să aibă un job la ING Bank încă din perioada studenției. În paralel cu jobul, a mai urmat apoi chiar două mastere, unul în Management Financiar Bancar și unul în Dreptul Afacerilor.

S-a gândit chiar și la IT, însă i se părea ceva de neatins, pentru că nu avea niciun studiu de bază în informatică. Însă destinul avea alte planuri privind relația ei cu IT-ul, pentru că banca în care lucra se îndrepta din ce în ce mai repede spre un viitor digital, așa cum e firesc să se întâmple peste tot, pentru că toate domeniile vor avea nevoie de IT de acum încolo. Curioasă din fire și dornică mereu de învățare, Cristina și-a dorit să înțeleagă ce se întâmplă dincolo de platforma de plăți online. Iar odată ce a dat de „gustul IT-ului”, a înțeles că asta e ceea ce îi place și ceea ce vrea să facă cu adevărat. Ăsta era adevăratul ei loc în „banca” vieții!

„După 12 ani lucrați în sistemul bancar, am ajuns la un moment dat într-o zonă de confort, în care simțeam că mă plafonez și că fiecare zi e identică la job. Mi-am spus atunci că e timpul să încerc să descopăr <<acel ceva>> care mi se părea atât de neatins. Și cum majoritatea colegilor îmi spuneau că e foarte greu de intrat în IT, mi-am zis că e momentul să-mi arăt mie că se poate și că eu voi reuși să intru în domeniul IT. Iar Wantsome a fost exact ce îmi trebuia: Academia prietenoasă de IT cu practică pe bune, cu o programă foarte bine structurată și cu oameni minunați.”

Într-adevăr, i-a fost destul de dificil să își împartă timpul între jobul de la bancă și cursul de Testare Manuală de la Wantsome, însă nu s-a gândit niciun moment să renunțe. Dimpotrivă! Aproape de finalul celor patru luni de curs de Testare Manuală, a decis că îi place atât de mult, încât mai vrea să facă un curs la Wantsome. Și asta a și făcut! Iar acum este nu doar absolventă a cursului de Testare Manuală, ci și cursantă la cel de Testare Automată, după care și-a propus să facă și un al treilea curs Wantsome, cel de Programare Java. Și mai este ceva foarte important la Cristina, ceva ce și-a dorit tare mult și pentru care a muncit serios în ultima perioadă: Software Tester la Comodo. Pentru că da, în urma cursului de Testare Manuală de la Wantsome, Cristina a reușit să se angajeze în Testare și să aibă jobul mult-dorit în IT.

Wantsome – școala ideală care îți dă încredere că poți

Cristina își amintește cu zâmbetul pe buze de primul ei interviu la Wantsome. Era speriată și neîncrezătoare că va putea face față unei asemenea provocări. Însă discuția prietenoasă cu echipa Wantsome a făcut-o să înțeleagă că determinarea și abilitățile dobândite în cei 12 ani de experiență bancară o vor ajuta enorm pe noul drum din IT pe care și-l dorea atât de mult. Pe parcursul celor patru luni de curs au ajutat-o foarte mult și trainerii Wantsome, despre care Cristina spune că au fost extraordinar de răbdători, foarte bine pregătiți profesional și mereu gata să încurajeze și să le dea cursanților încrederea că vor reuși. Nu a simțit acea relație de „profesor-student”, ca la școală, ci mai degrabă i-a văzut pe traineri ca mentori care și-au îndrumat cursanții pas cu pas spre reușita interviului în IT.

„Trainerii sunt oamenii pe care vrei să-i ai mereu în apropierea ta, de la care ai mereu ceva de învățat. Sunt mentorii care îți oferă răspuns la orice întrebare și încredere că vei reuși.”

S-a prezentat la interviul de la Comodo cu foarte multe emoții, pentru că își dorea foarte mult să treacă de interviu. Însă era atât de sigură că tot ce a învățat în Wantsome o va ajuta și îi va deschide ușa către noul job, încât a prins încredere și a reușit să obțină jobul și să se angajeze în IT.

Cristina consideră că acum are un job atractiv, în care învață în fiecare zi câte ceva, la care merge din plăcere și care îi menține vie curiozitatea. Pentru că așa cum spune și ea, IT-ul este un studiu permanent care te scoate din zona de confort, iar când te oprești din învățat, renunți de fapt să mai ții pasul cu evoluția sau să mai faci parte din domeniu. Tocmai de aceea punem noi un accent atât de mare pe educația continuă de calitate, pe evoluția profesională și pe inspirarea oamenilor ca să-și îndeplinească visurile.

„Wantsome înseamnă evoluție, prietenie, sprijin și încredere. În Wantsome am învățat că mă pot autodepăși și că orice vis poate deveni realitate, dacă ți-l dorești cu adevărat și dacă muncești pentru el. În urma cursului, am devenit mai încrezătoare în mine și mai nerăbdătoare să învăț cât mai multe lucruri. Pentru mine, Wantsome înseamnă «o școală ideală», care te ajută să-ți transformi visul în realitate, care te motivează și îți dă încredere că poți!”

Avem încredere că și tu poți! Îți vom sta alături la fiecare pas și vom fi lângă tine oricând vei avea nevoie de noi, la fel cum îi suntem alături în continuare și Cristinei, și tuturor cursanților și absolvenților Wantsome. Depinde doar de tine să faci primul pas și să îți dorești cu adevărat să reușești. Ei, ce zici, ce curs de la Wantsome alegi pentru cariera ta în IT?