Dacă este un lucru la care te gândești în fiecare zi, atunci trebuie să-l faci!”. Asta spune mereu Crina Preda și asta a și făcut atunci când s-a înscris la cursul de Testare Manuală de la Wantsome, pentru că se gândea de ceva vreme la o carieră în IT. Carieră pe care a și început-o, pentru că, în urma cursului de la Wantsome, Crina s-a angajat ca Tester la UBIS. Dar care este drumul Crinei și cum a reușit ea mai exact să ajungă aici? Hai că îți spunem totul cu lux de amănunte în povestea de astăzi de pe blog!

Când era copil, Crina nu visa chiar la o carieră în IT, ci la una în… învățământ. Își dorea să devină profesor de limba engleză, dar nu pentru că i-ar fi plăcut să predea, ci pentru că ar fi vrut ca ea și toți copiii să înțeleagă desenele animate în limba engleză fără subtitrare. Pasiunea pentru limbile străine a continuat până la liceu, când a intrat la o clasă cu profil uman. Era interesant, era frumos, era ușor, însă nu îi aducea satisfacțiile la care asipra. Și asta pentru că începuse să viseze la o carieră în bancă, îmbrăcată office și încălțată cu tocuri de 10 cm. Așa că, după liceu, s-a îndreptat spre o facultate cu profil economic.

În cei trei ani de facultate, cel mai interesant i s-a părut cursul despre instrumente software, lucru care a făcut-o să își dorească să studieze IT-ul mai îndeaproape. Cu toate acestea, o carieră în IT i se părea un ideal mult prea îndepărtat. Așa că s-a angajat în bancă încă din timpul facultății. Cu cât lucra mai mult, cu atât era din ce în ce mai interesată de partea tehnică a sistemului bancar: Cum funcționează el? Cum se interoghează datele pentru aplicații? Care este interdependența între o aplicație și alta? De ce o anumită eroare se întâlnește doar în anumite circumstanțe?

Unul dintre prietenii ei tocmai ce terminase cursurile de Testare Manuală de la Wantsome și se angajase în IT, așa că i-a povestit Crinei cât de mult i-a schimbat cursul percepția și cât de mult îi place ceea ce face acum. Atât i-a trebuit Crinei! Și-a dat seama imediat că merită și ea să simtă asta și peste două săptămâni completa deja cererea de înscriere în Academia prietenoasă de IT.

I-a fost un pic dificil să fie prezentă la toate cursurile și să își facă toate temele date de traineri, pentru că avea un job solicitant full-time și un cățeluș simpatic care o aștepta cuminte acasă în fiecare seară. Dar nu s-a gândit nici măcar o clipă să renunțe și nici nu s-a plâns vreun moment. Era conștientă că timp de patru luni avea să își petreacă serile învățând și testând. Ce-i drept, a avut și norocul de a face cursul de Testare Manuală în același timp cu cea mai bună prietenă, așa că discuțiile dintre ele nu mai erau despre vechile pasiuni, ci despre SQL, principii de testare și tot felul de noțiuni din IT.

După ce a terminat cele 16 săptămâni de curs, Crina era nerăbdătoare să se angajeze în IT. Când a fost la interviul de angajare de la UBIS, s-a dus inițial cu câteva emoții. Însă, pe parcurs, și-a dat seama că învățase la Wantsome răspunsul la toate întrebările care îi erau adresate și ușor-ușor teama a dispărut, permițându-i să se relaxeze, să fie naturală și, bineînțeles, să obțină locul de muncă dorit. Mai mult, și-a dat seama că simulările de interviu și toate informațiile pe care le dobândise în Săptămâna de HR oferită de ITs Wise i-au fost de mare ajutor la interviul pe bune.

Pe lângă toate cunoștințele despre o carieră în IT, Crina a învățat mult mai mult la Wantsome. A învățat că nu este niciodată prea târziu să studiezi un domeniu nou, că dacă ești dedicat 100% unui scop rezultatul va fi pe măsură, că IT-ul este un domeniu dinamic și atractiv, în care trebuie să înveți încontinuu, cu aceeași pasiune și cu aceeași motivație. Și cel mai important, așa cum se întâmplă de altfel cu toți cursanții noștri, în urma cursului de la Wantsome, Crina a devenit mai încrezătoare în forțele proprii și mai motivată să crească în IT. Tocmai de aceea le recomandă tuturor prietenilor și oamenilor care vor să facă o schimbare să vină la Wantsome și să urmeze unul dintre cursurile noastre.

Cel mai mult mi-au plăcut atmosfera prietenoasă și profesionalismul din Wantsome. Trainerii au fost dedicați și răbdători, iar programa de curs a fost graduală. Am început cu noțiuni simple, pe care le puteam lega de viața de zi cu zi, apoi am fost introdusă din ce în ce mai mult în tainele testării. Oamenii din Wantsome m-au făcut să am încredere că pot obține job-ul în IT mult-visat și mi-au pus la dispoziție cunoștintele pentru a-l obține. Iar pentru asta le mulțumesc și le sunt recunoscătoare.

Acum Crina își dorește să învețe cât mai multe despre testare, să susțină examenul ISTQB și să își continue cariera în IT. E fericită că are un job care o împlinește și care îi permite să aibă timp și pentru celelalte două mari pasiuni ale sale: fashion-ul și tehnologia. Și, bineînțeles, se bucură că pasiunea pentru engleză a ajutat-o nu doar să traducă desenele animate din copilărie, ci și să practice o meserie atât de frumoasă în IT.

O lăsăm pe Crina să se bucure de cariera pentru care a muncit atât de mult și ne îndreptăm atenția spre tine: tu, care nu mai simți nicio satisfacție la locul de muncă și vrei neapărat o schimbare de carieră. Tu, care simți că vrei și că meriți mai mult. Tu, care trebuie să mai faci doar un pas: să te înscrii la unul dintre cele 10 cursuri IT de la Wantsome și să pornești în cea mai tare aventură a vieții tale!