Puterea schimbării este, uneori, mai aproape decât crezi dar de fiecare dată începe cu noi. Iar primii pași sunt cei mai importanți. Așadar, planurile se pot transforma atât de mult, încât poți rămâne surprins de îndrăzneala provocărilor pe care le accepți. Astfel, deși în copilărie își imagina că va urma cariera de polițist a părintelui, Claudia Roșu și-a completat studiile în domeniul agriculturii, obținând titlul de Inginer Tehnolog. Însă nu a profesat niciodată în domeniu întrucât a preluat responsabilitatea cea mai însemnată – aceea de a-și crește copilul. Apoi, lucrurile aveau să evolueze într-un parcurs profesional pe care chiar ea, cu greu, l-ar fi putut anticipa sau crede posibil.

„Mi-am dorit să învăț, în sfârșit, ceva nou, ce părea foarte interesant și care m-a provocat la alt nivel de gândire.

Apărută spontan, dorința de a activa în mediul IT s-a confruntat, la început, după cum era destul de lesne de intuit, cu teama de a părăsi zona de confort și chiar cu neîncrederea în forțele proprii. Însă, întâlnirea cu Wantsome avea să spulbere definitiv orice astfel de temere, oferindu-i Claudiei mult așteptata șansă de a parcurge primii pași într-un domeniu care o atrăgea și, totodată, îi oferea provocarea de a învăța ceva nou și de a se autodepăși.

 „E un sentiment extraordinar să faci ceva de care nu te crezi capabil și să reușești.

Astfel, Claudia Roșu a absolvit cursul de Testare Manuală la Wantsome și confirmă că e convinsă că a făcut cea mai bună alegere. Iar acest curs i-a oferit mai mult decât informațiile teoretice și cunoștințele necesare începerii unei cariere în domeniul IT. Cursul a contribuit inclusiv la dezvoltarea ei personală. Prin abordarea trainerilor Ioana Barhan și Iulian Mitrea, Claudia a învățat, pe lângă bazele experienței de IT, noi principii, precum acela de merge întotdeauna înainte, a nu renunța niciodată, dar și importanța asumării propriului rol și responsabilități în dobândirea rezultatelor dorite.

De altfel, echilibrul dintre partea de învățare și mediul flexibil, atmosfera destinsă a cursului de la Wantsome reprezintă unul din aspectele pe care Claudia le-a apreciat din plin. Iar orientarea pe explicarea conceptelor pe înțelesul fiecăruia – oricât de novice ar fi în domeniu, completată de profesionalism, consecvență, și, nu în ultimul rând, răbdare reprezintă doar câteva dintre atuurile trainerilor și cursurilor marca Wantsome.

În egală măsură, Claudia a cunoscut un nou fel – pozitiv și mai detașat – de a percepe lucrurile și ceea ce se întâmplă în jur, dar și-a schimbat perspectiva și asupra jobului, fapt ce i-a reconfirmat nevoia de a-și depăși propriile limite, de a păși în afara zonei de confort și dorința de învățare continuă care o caracterizează.

„Wantsome e șansa să descoperi și să te redescoperi! Să îndrăznești să faci ceea ce îți dorești!”

La Wanstome reînveți chiar să înveți, în modul cel mai natural și firesc, reușești să te schimbi într-un mod surprinzător. Și, chiar dacă domeniul IT nu pare uneori chiar ușor, este plin de satisfacții și merită din plin – exact ca atunci când crești un copil – mărturisește Claudia, care acum s-a angajat la IntelligentBee și se bucură de un mediu de lucru plăcut, super prietenos, într-o atmosferă pe măsură. Aici are parte de oportunitatea de a învăța în continuare și de a se autodepăși.

De fapt, acestea sunt doar câteva din beneficiile majore ale reconversiei profesionale. Schimbarea din plan profesional, reflectată inclusiv în plan personal, asigură o altfel de experiență de muncă, care te motivează și îți oferă satisfacții și împliniri. Tu ești gata să te redescoperi? Îndrăznești să începi să parcurgi primii pași spre drumul tău profesional pe care îl dorești? Noi suntem aici – te așteptăm la START!