Deși ordinea firească a vieții ne-a fost dată peste cap de noul virus, putem să le reașezăm pe toate altfel și să ne facem bine. Știrile mai puțin încurajatoare, panica și teoriile conspirative care circulă peste tot, dar și lipsa soarelui, a vitaminei D și a activităților recreaționale, par să ne demoralizeze. Totuși, noi credem că putem, cu puțin efort, să colorăm zilele astea gri și în alte nuanțe. Dacă te uiți în comunitatea din jurul tău, vei vedea empatie, solidaritate și ingeniozitate în soluții. Vei observa cum ritmul alert și agitația cotidiană își pierd din puteri, făcând loc pentru lucrurile care contează cu adevărat. Vei vedea cum brusc avem mai multă grijă față de noi și față de ceilalți, mai multă atenție pentru lucrurile simple care ne leagă sensul de viață. Și nu în ultimul rând, vei conștientiza că majoritatea dintre noi avem ceva la care râvnim și după care alergăm bezmetici mereu – timp. Ce facem cu el, dacă stăm în casă?

Facem tot ce am amânat, am plănuit sau nu am avut curaj să începem până acum! Este foarte important să nu renunți la planuri. E un moment bun pentru a face un pas în spate și a privi la tine și la cursul vieții tale și a vedea ce lipsește ori poate fi îmbunătățit pentru a crește personal și profesional. Uite cum poți face asta!

 

Fă ordine!

În casă, în viață, în tine. Nu contează cu ce începi, dar renunță la lucrurile care te țin pe loc și dă-ți voie să respiri, înconjurat numai de oameni și lucruri care-ți fac bine.

Fă-ți planuri!

Trece-ți pe hârtie unele noi sau reconstruiește-le pe cele puse deoparte. Grijile din această perioadă pot fi înăbușite cu un scop pe care să te concentrezi.

Dacă lucrezi de acasă, fă-ți un program!

Știm că Netflix îți face cu ochiul, dar bagă-l în seamă după ora 5. Până atunci, încearcă să respecți programul de lucru, stabilește-ți deadline-uri și du-ți task-urile la bun sfârșit. Dacă ești organizat și responsabil, s-ar putea să fii și mai productiv în pijamale, din fotoliul ăla comod.

Ai grijă de ceilalți!

Sună-i, scrie-le sau petrece mai mult timp cu ei, în căminul vostru. Ai ocazia să-ți consolidezi relațiile cu aceștia și să-ți recapeți energia într-un mod reconfortant.

Ai grijă de tine!

Mai vrei să încerci rețetele alea din cartea lui Jamie Oliver pe care ți-ai cumpărat-o anul trecut? Îți expiră abonamentul la Duolingo Plus și încă nu știi care e diferența dintre Ola și Hola? Așa-i că ai cărți neîncepute chiar și pe lângă noptieră? Dar de cursul ăla de IT pe care-l tot amâni, ce zici? Îți dăm noi motive, cât să nu-ți mai irosești timpul căutând vreo scuză și să decizi îndată că te-apuci de el. Din aprilie, cele 3 cursuri introductive de la Wantsome (Introducere în Programare, Introducere în Network & Infrastructure, Introducere în Linux Administration) se vor desfășura online. Timp de o lună, ne întâlnim la cursuri în mediul virtual de 2 ori pe săptămână, și facem carte cum te-am obișnuit, cu practică pe bune. Nu se schimbă prea multe, cu excepția faptului că toate cursurile online introductive au o reducere de 10%. În plus, nici măcar nu trebuie să fii în oraș. Tentant, nu?

Ești la un click distanță de a nu lăsa ziua asta să treacă fără folos. Dă-i sens, nu mai zăbovi și înscrie-te aici. Hai, că vom trece cu bine și de hopul ăsta!