Wantsome la București înseamnă din 2020 și mai multe multe cursuri. În ianuarie, începem și cursul de Intro în programare, așa că dăm sfoară-n capitală de pe-acum. Îți povestim astăzi despre acest curs introductiv și îți facem cunoștință cu mentorii din București. Numai bine, poate te facem curios să vii, să afli și mai multe, la Sesiunea Demonstrativă de pe 7 decembrie (îți povestim despre eveniment puțin mai jos).

Este important să știi că acest curs nu îți garantează că după o lună te vei angaja imediat în IT, dar este cel mai sigur pas pe care-l poți face dacă nu ai deloc cunoștințe în programare, îți dorești să înveți și vrei să descoperi ce anume ți se potrivește. Dacă merge treaba strună și-ți place, poți continua cu un curs de 4 luni pe un limbaj specific de programare, care da, îți oferă șansa unui job așa cum vrei tu să fie.

Cine sunt cei 2 mentori?

Dacă te hotărăști să vii, uite ce oameni faini te vor îndruma:

Andrei Soporean

Andrei este clujean stabilit în București și îl poți găsi la Zone Digital unde este senior Front-End Developer. Își iubește cariera și este mândru că a reușit să ajungă aici prin muncă proprie și continuă, prin studiu individual și doze mari de auto-motivație. A început să lucreze în 2007, în Cluj. Inițial voia să facă design, având înclinații spre arte, până când la primul interviu a fost întrebat dacă știe să facă animații în flash. Nu știa, însă un alt beculeț i s-a aprins. Voia să învețe programare și așa a și făcut.

Lui Andrei îi mai place muzica, designul și sporturile extreme (deși nu a apucat până acum să simtă adrenalina la maximum). Dacă n-ar fi programator, ar face ceva pe zona de training. Și face deja, căci s-a alăturat echipei noastre – pentru oameni și ideea proiectului. Ca să ți-l imaginezi mai bine și în postura de trainer, uite 3 sfaturi pe care ți le oferă la început de drum:

Nu e ușor la început, dar e foarte fain, iar asta face lucrurile ușoare.

Este nevoie de multă muncă.

Tehnologiile se schimbă repede, așa că nu contează un limbaj anume, ideea este să știm bazele programării și să dezvoltăm o gândire logică.

Ajuns la varianta lui din prezent, se privește și crede că e la locul potrivit. S-ar întoarce în adolescență să-și spună că totul va fi bine și că se află pe calea cea bună.

 

Robert Diaconeasa

E ceva magic cu oamenii de la Wantsome, că tot oameni frumoși atrag! Robert s-a alăturat echipei inspirat de noi și pentru conceptul descris de el ca fiind „mega-mișto”. Crede că a venit timpul să împărtășească ceea ce știe, dar și să învețe de la ceilalți, inclusiv de la cursanți. Cel mai tare l-a atras faptul că Wantsome îi oferă ocazia să ajute oamenii să-și construiască o carieră sigură și frumoasă.

Robert a ajuns să lucreze în IT din pură curiozitate. Totul a pornit de la un site pentru un concurs, făcut în clasa a 10-a, și a continuat cu susținerea fratelui său pe partea de design grafic. Și-a construit un portofoliu și în 2009 a obținut primul lui job. A lucrat în multe agenții de advertising (Infinit Solutions, Hyperactive, iLeo), iar astăzi îl găsim la Sparkware Technologies, ca JS Games Development Team Lead. Mai demult, s-ar fi făcut fotbalist, dar nu l-a lăsat mama (el a zis-o).

Pe lângă IT, familia, muzica și călătoriile îi fac sufletul să vibreze. În timpul liber citește multe articole din IT și leadership și pune în practică. Este împlinit sufletește pentru că EA i-a spus cândva „Ai spus după licență!!! Dar DA!” și că eforturile îi sunt răsplătite pe plan profesional – a fost angajatul anului și a ajuns în finala unui proiect internațional al companiei. Pe to do list mai are un start-up și o călătorie în jurul lumii. Și dacă se ghidează într-adevăr după motto-ul lui preferat „Viața este prea scurtă ca să ai regrete!”, credem că nici nu va dura prea mult până să-și bifeze și cele 2 visuri.

Cuvintele lui motivaționale pentru un om la început de drum sunt:

Să pună pasiune în ceea ce face, să nu se culce pe-o ureche și să nu fie descurajat în momentul în care nu va ști să facă ceva sau va greși. Nimeni nu s-a născut învățat și din greșeli înveți cel mai mult.

Cum te asiguri că acest curs este pentru tine?

Sesiune demonstrativă: 7 decembrie 2019, între orele 09:30 – 12:30, la Impact Hub – UniversitateBucurești.

În cadrul sesiunii demonstrative vei avea ocazia să-i cunoști pe Robert și Andrei, să înțelegi ce facem noi la Academia Prietenoasă de IT, să afli care sunt oportunitățile tale, dacă decizi să te-avânți în programare, să pui multe întrebări, să vezi dacă ți se potrivește domeniul, ca mai apoi să iei cea mai bună decizie. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate, așa că înscrie-te repede aici.

Cum te poți înscrie la cursul de Intro în Programare?

Cursul începe în ianuarie, dar îți poți rezerva locul din timp, aici. Toate informațiile despre curs sunt disponibile pe site-ul Wantsome sau ne poți contacta pe e-mail, la [email protected]