Parcursul vieții noastre este marcat în diferite moduri de oamenii alături de care călătorim împreună, chiar și pentru o perioadă mai scurtă de timp. Poate 4 luni? ? Dacă ar fi să facă o listă cu oamenii care l-au inspirat, lui Bogdan Todireanu nu i-ar lua mult să-i noteze printre primii pe trainerii lui de la Wantsome, Ovidiu Grigoraș și Lucian Costin Ailenei. Îți facem cunoștință cu un alt absolvent al cursului de Front-End.

Când era mic voia să se facă fie fotbalist, fie doctor, așa că atunci când a crescut mare a decis să le împace pe ambele. Studiile în Kinetoterapie și Motricitate Specială au părut a fi cea mai bună alegere. Totuși, undeva în sufletul lui mai era o sămânță de „altceva”, așezată în liceu de profesorul de matematică. Bogdan își amintește cum în timpul liber îl chema să îi arate noua lui descoperire, HTML-ul. În timp, a început să descopere și să învețe pe cont propriu. Ceea ce părea la început un hobby, conturat de curiozitate și motivat de inovație s-a transformat încetișor în ideea unui job. Iar când ideea asta a prins curaj, Bogdan și-a dat seama că are nevoie să-i fie desenat corect drumul pe care își dorea să meargă. El era pregătit să-l înceapă.

O reclamă la Wantsome a fost primul ajutor ivit. Pozitivitatea postărilor și poveștile absolvenților au fost cartea noastră de vizită. Când s-a documentat mai bine despre cursuri și traineri, a simțit că aici ar putea să devină candidatul pe care-l caută angajatorii în prezent. Așa că s-a înscris în provocare! Provocare îi spunem noi, căci Bogdan nu poate numi astfel ceva făcut cu plăcere. Spune că în atmosfera de la Wantsome nimic nu este dificil, iar a merge la cursuri după o zi de lucru nu mai pare o idee atât de nefericită.

„Ovidiu și Lucian sunt două persoane deosebite, muncitoare și care vor cu adevărat să împărtășească din cunoștințele pe care le au. Pe lângă faptul că sunt foarte bine pregătiți, ce m-a impresionat cel mai mult a fost răbdarea lor. Prin pozitivitatea și profesionalismul lor reușesc să te învețe lucruri care la început ți se par imposibile.”

A avut un moment în care se gândea să dea înapoi, căci nu stăpânea niște informații, însă cu motto-ul lui în gând – Nu te subestima niciodată! – s-a automotivat să-și continue pregătirea. După cele 4 luni, cu toate emoțiile din lume s-a prezentat la interviu. A fost surprins să găsească și acolo pozitivitate, empatie și oameni gata să-i scoată în evidență calitățile. I-a plăcut, l-au plăcut, căci era pregătit, și acum se bucură de un internship la Levi9.

Privind experiența Wantsome, Bogdan ar îngloba-o într-o lecție importantă pe care a învățat-o:

 „Când vrei să înveți ceva nou, nu te uita la acel bloc de cunoștințe de-a-ntregul, pentru că te vei pierde și nu-i vei face față. Pentru a cuceri un domeniu nou, trebuie să-l împarți în bucățele mici pe care le vei cuceri treptat.”

La Academia Prietenoasă de IT a apreciat modul în care a primit îndrumare, de la programă, la traineri, facilități și atmosferă. Cel mai mult i-a plăcut că se insistă foarte mult pe practica făcută individual, acasă.

Dacă vrei să încerci un nou drum, în IT, Bogdan iți spune că nu e atât de greu pe cât îți imaginezi. Cel mai important este să îți acorzi timp și răbdare să înveți totul pas cu pas. Iar după ce iei avânt și-ajungi unde îți propui, te sfătuiește să continui cu 3 lucruri în gând:

  1. Îmbunătățește-ți cunoștințele actuale, dar nu uita să-ți faci timp să înveți constant și lucruri noi. 
  2. Ajută-ți colegii și cere ajutor, astfel întreaga echipa va deveni mai bună.
  3. Păstrează-ți mereu curiozitatea și dorința de a învăța ceva nou.

Întrebat ce planuri de viitor are, Bogdan ne-a spus că-și continuă drumul cu un singur gând: nu visează să lucreze la cea mai mare companie de IT, ci vrea să aibă cel mai mare impact pozitiv asupra oamenilor cu care lucrează.

Sperăm că la planul lui uneltește și povestea pe care tocmai ai citit-o. Dacă o sămânță de „altceva” începe să încolțească în tine și simți nevoia unui nou început, ascultă sfatul lui Bogdan – Nu te subestima niciodată. Te așteptăm să-ți demonstrăm că are dreptate! Înscrie-te azi la un curs IT cu practică pe bune și informații de la 0, iar noi, prietenii de la Wantsome, te vom ajuta să dai startul carierei tale în IT: https://wantsome.ro/cursuri.