În plină stare de urgență există și oameni perseverenți care reușesc să se angajeze, cum este Bogdan Teșoi, care a primit de curând un job la Continental. Bogdan a studiat la noi Testare Manuală și Introducere în Testare Automată, în baza unei programe noi de mentorat de 5 luni de zile care le îmbină pe ambele. A ajuns aici la fel cum o fac majoritatea cursanților noștri, migrând dintr-un domeniu complet diferit.

Copilăria lui Bogdan nu a fost marcată de întrebarea „Ce mă fac când voi fi mare?”. A crescut la țară, unde a trăit din plin bucuria jocului în aer liber alături de alți copii. Când a terminat liceul, deși familia ar fi vrut să urmeze cursuri de Teologie sau Medicină, el s-a îndreptat spre Criminalistică. După absolvirea Facultății de Drept, planul era să profeseze în domeniu, dar viața i-a pus bețe în roate, semn că alta era destinația. Cumva o știa și el, chiar de la prima instalare de Windows. Dar ca să deschidă ochii, a mai avut nevoie de experiența unui job obositor, lipsit de satisfacția financiară, și de propunerea unui curs în IT, venită de la prietena lui.

Care ieșean nu cunoaște pe cineva care să fi absolvit un curs Wantsome? Bogdan a ajuns la Academia Prietenoasă de IT prin recomandări. N-a stat pe gânduri și ne-a căutat, cu dorința de a începe cu Testare Manuală și a continua cu Testare Automată după. Când a aflat de cel mai nou curs de testare care le îmbină perfect pe amândouă, de la început: Testare Manuală & Introducere în Testare Automată, a știut că face alegerea potrivită. El recunoaște: cursurile au fost într-adevăr o provocare, dar una care te fascinează și motivează. După prima sesiune din partea a 2-a a cursului, cea de Testare Automată, când învăța să folosească Java, tot ce vedea Bogdan era codul din filmul „Matrix”. Inițial, petrecea și câte 4 ore ca să rezolve un exercițiu. A fost un parcurs greu, dar atât de captivant încât nici nu a avut timp să se gândească să renunțe. Ne-a spus că a simțit cursul așa cum simți un serial bun, când aștepți cu nerăbdare să vezi ce se întâmplă în episodul următor. În plus, a găsit în oamenii noștri mentorii de care avea nevoie să facă imposibilul posibil.

Ceea ce mi-a plăcut la Wantsome este faptul că am găsit niște persoane deosebite, dispuse să te ajute să înțelegi lucruri pe care nu credeai că le vei putea înțelege vreodată. Comunitatea Wantsome te ajută să dai restart la carieră, oamenii sunt profesioniști și de încredere.

Experiența interviului la noul job a fost una puternică – Bogdan spune că intervievatorii de la interviul tehnic „au scos untul din el”. Noi am spune că au scos ce-a fost mai bun din el, căci s-a ales cu jobul dorit. Acum, la început de carieră, dar cu aventura în domeniul IT deja pornită, știe că și-a găsit un mediu în care poate fi creativ, stimulat, organizat, un loc în care se simte susținut să evolueze.

Cel mai important lucru pe care l-a învățat Bogdan din experiența Wantsome? Să nu-i fie frică! A văzut că, alături de oamenii potriviți, poate deveni un bun în foarte scurt timp, cu start de la 0. Ține să le mulțumească celor care l-au ajutat să evolueze, așa că redăm mai jos cuvintele sale:

De la toți trainerii pe care i-am avut, am avut câte ceva de învățat. Pe această cale, vreau să le mulțumesc pentru tot ce m-au învățat.

Încheiem astfel o altă relatare pe bune despre cum începuturile cu Wantsome împlinesc vieți și dorințe. Nu facem magie, însă, ascultând poveștile absolvenților noștri, realizăm că suntem într-adevăr o mână de oameni pregătiți să facă pe oricine să pășească cu dreptul în IT. Dacă vrei și tu să ne testezi, să știi că pe 19 mai începem online un nou curs acreditat de Testare Manuală. Află aici tot ce trebuie să știi și hai să ne cunoaștem!