Acum 5 ani, Bogdan Leuștean a făcut primul lui layer de pagină web în HTML. A fost super-fericit că a reușit să-l creeze pornind de la 0, lucru care l-a făcut să se gândească mai serios la un job într-un domeniu creativ. Un salt de la Facultatea de Construcții Civile la cea de Comunicare și Relații Publice n-a fost suficient încât să simtă că și-a găsit locul. Știa că mai are de căutat, de testat, iar recomandările prietenilor au venit cu o opțiune fericită.

Când un prieten cu ani de experiență în IT îți spune că există un loc unde poți învăța lucruri faine de la profesioniști, ca mai apoi să îți găsești rapid un loc de muncă  în industrie, n-ai cum să nu vrei să încerci și tu. Bogdan a acceptat provocarea celor 4 luni de curs Java alături de Academia Prietenoasă de IT, iar la final a tras linie și-a pus-o la loc de cinste, ca experiență de viață.

Academia Wantsome nu poate fi descrisă în doar câteva cuvinte. Este o experienţă de viaţă.

A realizat că poate mai mult, dacă uită de zona de confort, și că un domeniu precum IT-ul merită orice bătaie de cap, mai ales că este necesar și atât de la-ndemână tuturor și face cu ochiul prin tot felul de beneficii atrăgătoare. Bogdan spune că la Wantsome a găsit resursele necesare, dar mai ales oamenii potriviți pentru a-și da (re)startul în IT: o Iuliana care vine cu o mână caldă de ajutor și motivare, colegi grozavi care-și câștigă repejor statutul de prieteni, și mentori profesioniști și pasionați.

Lucian Moisă și Cristi Macoviciuc au fost prieteni cu noi, nu profesori, și au explicat pe înțelesul tuturor lucruri destul de complexe. Cu siguranță la succesul meu au contribuit și ei.

Cu aceste superputeri, era firesc să continue curajos drumul început. Următorul mic hop a fost interviul de angajare – o discuție cu niște oameni faini, care s-a dovedit a fi mai mult o întâlnire relaxată – iar astăzi este Technical Support la IntelligentBee. Dacă te întrebi ce ar trebui să știi și să faci când lucrezi în IT, pe lângă cunoștințele necesare, îți spune Bogdan că e musai să fii perseverent, să întrebi orice, oricât de stupid ți s-ar părea, să lucrezi bine în echipă… și n-ar strica să știi și puțin tenis de masă.  Ți-ar mai spune și care e motto-ul pe care-l urmează în viața, dar are atât de multe, că s-ar păcăli să se rezume la unul singur. În schimb, ne-a spus nouă că tot ce urmărește este să crească frumos ca om și ca profesionist și să-și țină aproape sănătatea trupului și-a sufletului.

De suflet te îngrijești când îl hrănești cu experiențe frumoase care să scoată ce-i mai bun din el și să-l ajute să înflorească. Când sufletul pare că-ți cere ceva, dar tu te simți blocat în drumul tău și n-ai cum să vezi, să cauți, n-ar strica o schimbare sănătoasă – de loc, de oameni, de profesie. Wantsome e prietenul bun care te-așteaptă oricând vei prinde puțin curaj să-i ceri ajutorul. De la alegerea unui curs până la schimbarea de care s-ar putea să ai nevoie,  e doar un drum frumos pe care cu siguranță nu-l vei străbate singur.