Cristina Sandu: De ce își doresc firmele de IT să mă angajeze, după ce am absolvit cursul de Testare Automată de la Wantsome

August 18, 2018

La un moment dat, trebuie să înțelegi că nu le poți face singur pe toate. Că oricât de hotărât și implicat ai fi, rezultatele sunt mult mai vizibile atunci când ai lângă tine oamenii potriviți. Că dacă vrei să crești în direcția cea bună, ai nevoie de cineva care să te încurajeze, să te motiveze, să îți explice și să îți fie alături pas cu pas. Adică fix așa cum fac trainerii Wantsome cu fiecare cursant în parte. Dar mai bine îți spunem încă o poveste de succes, ca să înțelegi exact la ce ne referim atunci când spunem asta. Așa că azi îți facem cunoștință cu Cristina Sandu, absolventa Wantsome care a experimentat cel mai bine diferența dintre studiul individual și practica pe bune de la Wantsome!

Sorin Savin: Cum mi-am început cariera fără griji în IT

August 17, 2018

Știi vorba aceea cu „Niciodată nu e prea târziu”? Ei bine, despre ea vorbim astăzi pe blog. Și asta pentru că eroul nostru a simțit pe pielea lui ce înseamnă zicala cu pricina. Cine e eroul de azi? Sorin Savin, un bărbat cu visuri mari și cu o determinare pe măsură! Dar hai mai bine să îți spunem toată povestea lui!

Anca Teodorescu: Când cresc, vreau să devin trainer Wantsome

August 16, 2018

Vine un moment în viața oricărui om când pur și simplu trebuie să spună „Stop!”. Știi și tu prea bine acel moment când te-ai săturat de serviciul care nu îți mai aduce nicio satisfacție, de mediul în care nu te mai simți bine, de jobul care nu te mai provoacă în niciun fel. Momentul acela în care îți dai seama că locul tău de muncă nu îți mai aduce fericirea de altădată și că trebuie să faci altceva cu viața ta. Printr-un astfel de moment a trecut și Anca Teodorescu, a cărei poveste ți-o împărtășim astăzi pe blog.

Florina Costea: Wantsome este academia de IT a oamenilor hotărâți să își schimbe viața

August 8, 2018

Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care vin pentru prima oară la Wantsome este aceea că nu se vor descurca în IT, pentru că au studii în domeniul uman. Toate fricile lor dispar imediat ce fac cunoștință cu noi și află de numărul mare de povești de succes ale absolvenților Wantsome cu profil uman, care acum se bucură de cariera mult-visată în IT. O astfel de poveste îți spunem și astăzi, când îți facem cunoștință cu Florina Costea, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Engleză-Italiană, care, după ce a făcut cursurile Academiei Wantsome, s-a angajat în domeniul IT.

Iuliana Topală: Cum am devenit Software Developer

July 16, 2018

Există oameni care știu de mici ce vor să devină și visează dintotdeauna la asta și sunt oameni care își trăiesc din plin prezentul. Așa se face că, în timp ce ceilalți copii visau să devină una sau alta când vor crește mari, Iuliana Topală, eroina poveștii noastre de astăzi, și-a trăit pur și simplu copilăria la maximum, fără să se gândească ce anume se va face. Și a avut o copilărie foarte fericită, iar pe măsură ce a crescut, a dezvoltat pasiuni din ce în ce mai diverse: călătoriile și descoperirea de noi culturi, avioanele și tot ce ține de zbor, precum și monezile pe care le colecționează de peste tot din lume.

Aurelian Ionel Sbiera: Cum a dat Wantsome formă visului meu

July 11, 2018

Uneori ai nevoie doar de un imbold ca să îndrăznești să faci ceva ce ți-ai dorit de multă vreme. Imboldul acela poate fi momentul când pur și simplu îți dai seama că meriți ceva mai bun, când devii părinte și ai deja alte responsabilități sau când găsești, în sfârșit, oamenii potriviți care să îți fie alături și să te ajute să îți îndeplinești visul. Sau pot fi toate trei la un loc, așa cum s-a întâmplat și în cazul poveștii pe care ți-o împărtășim azi pe blog.

Alina Chelaru: 3 lucruri de care ai nevoie să lucrezi în IT

June 29, 2018

Te-ai gândit vreodată că nimic nu e întâmplător? Că lucrurile se întâmplă în viață la momentul la care trebuie să se întâmple? Că toate au pur și simplu un motiv bine întemeiat, chiar dacă tu ai impresia că lucrurile ar trebui să stea cu totul altfel? Indiferent dacă te-ai întrebat sau nu, cu siguranță vei medita mai mult asupra subiectului de acum încolo, imediat după ce citești această nouă poveste frumoasă! Pentru asta, azi îți facem cunoștință cu Alina Chelaru și cu povestea ei impresionantă, în care vei găsi, fără doar și poate, multă motivație și inspirație să schimbi ceva în viața ta și să îți urmezi visul. Dar hai mai bine să îți spunem povestea!

Andrei Ionescu: La Wantsome găsești mai mult decât traineri. Îți găsești prietenii din IT!

June 26, 2018

Știi acel moment când îți dai seama că poți mai mult, că vrei mai mult, că meriți ceva mult mai bun de la viață? Când te uiți la tine și la cei din preajma ta și înțelegi că locul tău nu mai e acolo? Când analizezi un pic tot ce ai făcut în acest timp și conștientizezi că nu te mai regăsești, nu mai ești tu, nu mai simți împlinirea pe care o simțeai altădată?

Oana Dabija: Cum am dobândit încredere și un nou început în carieră

June 21, 2018

Cui nu-i plac poveștile, mai ales când sunt povești de succes cu oamenii faini din marea familie Wantsome? O astfel de poveste îți spunem și azi, pentru că vrem să îți facem cunoștință cu Oana Dabija, una dintre fericitele absolvente din seria a treia a cursului de Testare Manuală.

Răzvan Norses: Wantsome este cea mai bună Academie de IT

June 18, 2018

Știm că ți-am spus până acum multe povești de succes ale absolvenților de la cursurile de Testare și de Programare Wantsome. Ei, a venit momentul să îți împărtășim povești inspiraționale și de la cursul de Network & Infrastructure, a cărei primă serie de cursanți se pregătește în curând de absolvire. Astăzi, îți spunem povestea lui Răzvan, cursantul de la Network & Infrastructure care s-a angajat înainte de finalizarea cursului! Vrei să îi afli povestea? Atunci ia-ți o cafea, așază-te comod și citește aici!

Andrei Cercel: Cum am devenit programator

June 13, 2018

Știi sentimentul acela pe care îl ai după prea multă vreme petrecută într-un loc de muncă ce nu îți mai aduce nicio împlinire? L-a cunoscut și Andrei Cercel, personajul din povestea noastră de astăzi! Și pentru că a îndrăznit să facă o schimbare în viața lui și pentru că a reușit ce și-a propus, noi nu doar că îl felicităm, dar îi împărtășim și povestea, pentru că este, cu siguranță, o adevărată sursă de inspirație!

Ioan Pricob: Cum m-a ajutat Wantsome să îmi îndeplinesc visul și să îmi schimb viața

June 5, 2018

Știi oamenii aceia care își doresc de mici să devină ceva anume, iar când ajung adulți chiar reușesc să își îndeplinească marele vis? Ioan Pricob este unul dintre ei, iar astăzi împărtășim cu tine povestea lui, care cu siguranță te va inspira și pe tine să îți urmezi visul!

Cosmina Chirilă: Cum te ajută Wantsome să pornești în călătoria vieții tale

May 30, 2018

Imaginează-ți cea mai mare pasionată de călătorii, făcând călătoria vieții ei! Bine, hai că te ajutăm noi cu detalii, dacă nu reușești să ți-o imaginezi! De fapt, hai mai bine să îți prezentăm o nouă poveste de succes din realitatea Wantsome! Și uite așa îți facem cunoștință cu Cosmina Chirilă, absolventă de Geologie și, totodată, absolventă a celei de-a treia serii a cursului de Testare Manuală de la Wantsome.

Cristina Pichiu: Cum poți fi și super-mamă, și super-tester în IT

May 26, 2018

Când devii părinte, îți dorești parcă deodată să fii mult-mult mai bun. Și prinzi acel curaj necesar să faci schimbarea de care ai nevoie în viața ta. Pur și simplu prinzi aripile necesare să îți urmezi visul și îndrăznești să obții tot ce e mai bun pentru tine și pentru familia ta. Mai ales atunci când ai oamenii potriviți alături!

Alexandra Ștefănescu: Cum am schimbat un vis neîmplinit în Jurnalism cu o carieră fericită în IT?

May 15, 2018

Știi sentimentul acela când îți dai seama după ani buni de zile că jobul nu e chiar ceea ce trebuie, că nu te mai împlinește în niciun fel și că ai vrea să lași totul în urmă și să faci o schimbare radicală în viața ta? Exact așa a fost și pentru Alexandra Ștefănescu, una dintre multele cursante Wantsome care are acum o carieră fericită în IT.

Marcel Acostăchioaie: Cum am ajuns .NET developer

May 9, 2018

Când simți nevoia de o schimbare în viața ta, dar nu știi ce și cum să faci, e de ajuns să intri pe blogul Wantsome și să citești poveștile cursanților noștri. Una câte una, poveștile Wantsome te inspiră și te motivează să începi și tu să faci ceva pentru cariera ta. Pentru că, da, chiar se poate! Dar mai bine să îți spunem o nouă poveste, ca să înțelegi exact la ce ne referim!

Wantsome - Learning Partner în Spațiu și #BeFriendEducation pe Pământ

April 26, 2018

Poate te întrebi ce mai fac oamenii de la Wantsome, de e atâta liniște pe aici. La cum ne știi, cred că ți-ai dat deja seama că nu am stat degeaba în toată această perioadă. Din contră, am fost foarte activi, pentru că am fost Learning Partner la cea de-a treia ediție DevExperience, conferința internațională absolut normală de IT, organizată de prietenii noștri de la IT’s Wise. Și știi că noi ne implicăm 100% atunci când facem ceva, așa că înțelegi de ce ne-am dedicat cu totul DevExperience și am lipsit o perioadă de pe blogul Wantsome.

Tudor Rotaru: Wantsome este o școală de IT așa cum ar trebui să fie

February 27, 2018

Toți avem momente în care ne dorim să facem o schimbare în carieră. Toți ne dorim să creștem cumva la un moment dat și să fim din ce în ce mai buni. Puțini sunt, însă, cei care îndrăznesc și care sunt conștienți că schimbarea vine din fiecare dintre noi! Tudor Rotaru este unul dintre acești oameni dornici de învățare continuă, care a înțeles că dezvoltarea carierei presupune implicare, responsabilitate și, bineînțeles, practică pe bune. Și unde putea Tudor să facă acest pas important pentru el, dacă nu la Wantsome, academia prietenoasă de IT din Iași?

Denis Privistirescu: Wantsome înseamnă schimbare în carieră și îndeplinirea unui vis

February 14, 2018

Când era mic, Denis visa să devină avocat. De abia când a ajuns la facultate, a descoperit o nouă pasiune, care l-a condus spre un nou vis: acela de a lucra în IT. De la prima interacțiune cu IT-ul, Denis a știut că acesta este domeniul în care vrea să activeze. Așa că a început să se documenteze, să studieze și exploreze tainele tehnologiei.

Simțea nevoia să învețe mai mult și, mai ales, să învețe practic despre tot ce înseamnă o meserie în IT. A căutat pe Internet cele mai bune cursuri practice de IT din Iași și așa a ajuns să descopere cursurile noastre, să se înscrie în a doua serie de curs și să afirme, ulterior, că Wantsome a fost exact ce a avut nevoie.

Wantsome Transformations: Nicoleta – de la Inginer la Sonovision la Junior Tester @CGM Software Romania

February 10, 2018

Fiecare poveste despre transformări pe care o scriem trezește în noi sentimente diferite. Desigur, toate ne fac să sărim în sus de fericire că suntem pe acest drum frumos cu oameni care reușesc să ajungă unde și-au propus, dar fiecare aduce în plus câte ceva.

Nicoleta Munteanu face parte dintre cursanții primei serii de Testare Manuală. Ea a muncit mult, a fost foarte conștiincioasă și, drept dovadă, a reușit să schimbe un job ce nu-i mai aducea satisfacție cu unul care vine la pachet cu o sumedenie de provocări: Junior Tester @CGM Software Romania.

Wantsome Transformations: Dănuț – de la Suport Engineer la Tester @ Software Development Partnership

February 8, 2018

Dincolo de dorința de a face o schimbare în viața lor, de curajul de a face lucrurile altfel și de încrederea în forțele proprii, cei ce aleg Wantsome sunt și pragmatici; ei își doresc să fie fericiți și știu că și confortul financiar contribuie la starea lor de bine la locul de muncă.

Se știe deja că domeniul IT este unul în care avantajele financiare există, cu condiția să fii bun în ceea ce faci.

Wantsome Transformations: Cosmin - de la Specialist Documentații Tehnice la IT Business Consultant @E.ON

January 9, 2018

Se spune că primele zile dintr-un nou an sunt cele mai importante, căci așa cum te simți atunci te vei simți tot anul. Unii merg cu superstiția mai departe și susțin chiar și că ceea ce faci în aceste prime zile, lucrurile care îți preocupă cel mai mult mintea acum te vor urmări și în restul de 360+ zile, așa că ar trebui să avem mare grijă la îndeletnicirile din această perioadă.

Noi nu știm dacă aceste idei sunt sau nu adevărate, dar putem să vă spunem că nouă ne plac foarte mult, mai ales când ne uităm la felul în care cursanții noștri (și noi, prin intermediul lor) și-au început anul.

Wantsome Transformations: Gabriel - de la Application Specialist la QA Web Tester @Sologics

November 25, 2017

De fiecare dată când mai scriem o poveste de succes, avem de fapt și ocazia să ne mai felicităm o dată pentru oamenii pe care ni i-am ales. Trainerii noștri sunt profesioniști în domeniul lor de activitate, dar și oameni plini de drag de a da mai departe din cunoștințele lor. Dascăli adevărați, cu alte cuvinte.

Wantsome Transformations: Mihaela - de la trainer la Tester @Feel IT

November 18, 2017

Pe măsură ce scriem aceste povești despre transformări fabuloase, începe să ne fie din ce în ce mai clar despre ce este Wantsome; este despre oameni. Poate că noi nu am știut acest lucru de la bun început, însă cei mai mulți dintre cei ce ne-au ales cursurile au știut.

Wantsome Transformations: Ana-Maria - de la data entry operator la Tester la Fortech

November 8, 2017

Una dintre cele mai mari temeri atunci când începi cursurile unei facultăți este să nu reușești să te angajezi în domeniu. De cele mai multe ori, această temere se dovedește a fi fondată, mai ales atunci când, alături de tine, mai ai mii de alți absolvenți care își caută de lucru în același domeniu.

Poate pentru unii această situație este nefericită, prilej de a-ți plânge de milă și de critica sistemul de învățământ românesc. Însă noi vedem aici o oportunitate; mai exact, oportunitatea de a te reconstrui, de a lucra la încrederea în forțele proprii și de a-ți face curaj să ieși din zona ta de confort.

Wantsome Transformations: Loredana - de la laborant la Tester

October 29, 2017

De fiecare dată când suntem în etapa de selecție a oamenilor noștri, îi alegem pe cei de care ne îndrăgostim un pic. Mai exact, ne îndrăgostim de curajul și de hotărârea lor dar, mai ales, de ceea ce știm că vor deveni. Oricât de temători ar păși pe acest drum nou, noi vedem în ei succesul ce îi așteaptă la capăt, chiar și atunci când ei înșiși nu îl văd. Încă.

Wantsome Transformations: Ana-Maria - de la asistent comercial la tester la BSS-ONE

October 22, 2017

Se spune că cele mai frumoase lucruri se întâmplă în afara zonei de confort. Poate părea o afirmație ce a devenit clișeu, care nu mai impresionează, însă atunci când o vezi transpusă în realitate, fix sub ochii tăi, ea își recapătă energia și te face să vrei să o spui și altora.

Despre ieșirea din zona de confort este Wantsome. Mai exact, despre curaj și despre salturi de credință, despre încredere în forțele proprii și încredere în ceilalți. Căci ieșirea în afara zonei de confort este mult mai ușoară, atunci când ai prieteni alături.

Concluzii Wantsome după prima serie de cursuri

October 16, 2017

Se spune că timpul trece repede atunci când te distrezi iar pentru noi și cursanții noștri, cele 16 săptămâni de cursuri de testare manuală și automată au trecut aproape fără să ne dăm seama. Ne-am distrat muncind cu drag, bucurându-ne de rezultate frumoase, aprofundând cunoștințele acumulate, devenind din ce în ce mai buni.

Pe 9 octombrie s-a încheiat oficial prima serie de cursuri și a început cea de-a doua, ocazie cu care ne-am adunat gândurile, dar mai ales emoțiile și am tras câteva concluzii, cursanți și traineri deopotrivă.

Wantsome Transformations: Andrei - de la manual tester la Automation Engineer la Yonder

October 10, 2017

Când am gândit cursurile Wantsome, am știut că „exigență” va fi un cuvânt la ordinea zilei, prezent de ambele părți, atât la noi, cât și la oamenii ce ne vor alege. Și poate până acum nu am spus-o cu aceste cuvinte, dar iată că o spunem: ne place exigența. Exigența ne motivează, aduce lângă noi oameni ambițioși și ne face și pe noi să fim mai buni.

Așadar, cu acest cuvânt în minte, am pornit la drum.

Wantsome Transformations: Veronica - de la Data Entry Operator la Junior Tester la Xivic

October 6, 2017

Scopul Academiei Wantsome este să transforme cursanții în candidați perfect angajabili. Nu ne mulțumim să facem doar un transfer de informații, ci suntem alături de oamenii noștri până la final, adică până în momentul în care se angajează și sunt fericiți. Abia atunci putem spune despre munca noastră că este completă.

În toată această aventură, ne-am dat seama încă de la început că oamenii noștri, cursanții adică, trebuie să fie într-un anumit fel: trebuie să aibă mindset-ul câștigătorului.