Uneori ai nevoie doar de un imbold ca să îndrăznești să faci ceva ce ți-ai dorit de multă vreme. Imboldul acela poate fi momentul când pur și simplu îți dai seama că meriți ceva mai bun, când devii părinte și ai deja alte responsabilități sau când găsești, în sfârșit, oamenii potriviți care să îți fie alături și să te ajute să îți îndeplinești visul. Sau pot fi toate trei la un loc, așa cum s-a întâmplat și în cazul poveștii pe care ți-o împărtășim azi pe blog.

Cine e personajul principal de astăzi, cel care te va motiva și inspira să îți urmezi și tu visul? Ei bine, fă cunoștință cu Aurelian Ionel Sbiera, omul care ne-a confirmat încă o dată că lucrurile cu adevărat bune merită așteptate și că orice este posibil atunci când există determinare.

Dorința lui Ionel de a lucra în IT nu a început chiar din copilărie, pentru că pe atunci copiii aveau alte visuri. De exemplu, Ionel iubea să dea formă lemnului și visa să devină tâmplar, meseria avută de cele două modele din viața lui: tatăl său și Isus. Bineînțeles, când a crescut și a dat de fascinanta lume a IT-ului, lucrurile s-au schimbat puțin, așa că Ionel a început să se gândească cum ar fi să dea formă… codului de programare.

O bună perioadă de timp, dorințele lui au rămas doar la stadiul de „Cum ar fi dacă…?”.S-a angajat în alt domeniu, așa cum se întâmplă în viețile multora dintre noi, și a continuat să lucreze cu pasiune în proiectarea construcțiilor hidrotehnice, unde a învățat și a utilizat programe de specialitate cu ușurință. Totuși, visa la momentul în care avea sa scrie cod. I-au trebuit 6 ani, un copil și întâlnirea cu noi ca să facă marele pas. Locul de muncă nu-i mai aducea satisfacții, așteptase mult prea mulți ani pentru visul său, devenise între timp și tată, așa că, atunci când ne-a descoperit, a fost momentul decisiv pentru schimbarea din viața lui.

„Am citit una dintre poveștile de succes de pe blogul Wantsome și m-am simțit imediat motivat și inspirat să încerc și eu. Am zis că dacă Wantsome duce cursantul de la zero până la punctul de angajare, atunci Wantsome este locul perfect în care să încep să îmi pun bazele carierei mele în programare.”

Așa că Ionel nu a mai stat pe gânduri și s-a înscris imediat la cursul de Programare .NET de la Wantsome, a trecut de toate probele și testele noastre și, uite așa, a fost acceptat în Academia prietenoasă de IT. Timp de 16 săptămâni s-a implicat activ, a învățat mult și s-a dezvoltat atât pe plan profesional, cât și personal.

Evident, ca orice lucru măreț din viața fiecăruia, nu a fost deloc ușor. Trebuia să își găsească timp și echilibru între jobul full-time, familia sa, orele de curs și temele pe care le avea de rezolvat acasă. Dar era atât de dornic să acumuleze cât mai multe informații, încât s-a ambiționat să facă față tuturor provocărilor și volumului mare de muncă din cele patru luni de curs.

Și chiar a reușit! Nu doar să termine cu brio cursul de Programare .NET, ci și să se angajeze la jobul la care a visat atât de mult! S-a prezentat la interviul de angajare încrezător în forțele proprii și în toate cunoștințele dobândite la Wantsome și s-a bucurat că testul de la primul interviu a constat chiar în câteva exerciții pe care le-a făcut cu trainerii noștri. După primul interviu, au urmat și alte interviuri și asa a primit două oferte de angajare în aceeași zi. În prezent, Ionel face ceea ce și-a dorit cu adevărat: este .NET Developer, în cadrul echipei BIM, la Arcadis!

Acum, Ionel este pregătit pentru cariera în IT pentru care s-a antrenat și la care a râvnit de atâta vreme. Este conștient că pentru a excela în IT trebuie să înveți încontinuu, să crești constant, să îți dezvolți gândirea logică, să cauți permanent soluții, să nu te oprești nicio clipă să îți dorești să fii în fiecare zi din ce în ce mai bun. Pentru că și-a demonstrat lui că se poate și pentru că a fost atât de încântat de experiența pozitivă de la curs, Ionel le recomandă tuturor să vină la Wantsome, să își testeze limitele și să înceapă un nou capitol important din viața lor.

„Wantsome m-a ajutat să fac pasul cu care cochetam de 6 ani. Este o școală unde oamenii chiar își doresc ca tu să reușești și fac tot ce le stă în putință pentru ca acest lucru să se întâmple. Fac practică pe bune, stau lângă tine pas cu pas, te ajută să înveți mai ușor, te încurajează când simți că e greu și îți oferă toate recomandările și sfaturile de care ai nevoie în materie de carieră în IT.”

Noi suntem tare mândri de reușita lui Ionel și ne bucurăm că, dacă tot îi place lui să găsească soluții, noi am fost soluția care i-a îndeplinit visul și care i-a făcut viața mai frumoasă! Pentru că, așa cum lui îi place să dea formă lemnului și codului deopotrivă, nouă ne place să dăm formă carierelor, visurilor și destinelor cursanților noștri.

La fel ca Ionel, suntem și noi pregătiți de mai mult, de mai bine. Din toamnă începem serii noi și cursuri noi-nouțe, numai bune de schimbat destine și de inspirat alte și alte povești de succes! Și cine știe… poate la anul pe vremea asta vom citi povestea ta pe blogul Wantsome! Bine, pentru asta e nevoie să te asiguri că te înscrii din timp la curs și că prinzi un loc printre cei care au îndrăznit să își urmeze visul!

Așadar, la care dintre cursurile Wantsome ne vedem cu tine din toamna aceasta?