Când soarele se lasă așteptat și vremea e cum e, noi zicem să apeși cu încredere butonul Play și să lași muzica să îți facă ziua mai frumoasă. Unde mai pui că de data asta muzica nu vine singură, ci cu povestea perfectă alături. O poveste despre Andrei Ipate, absolventul Wantsome care îți va cânta la chitară și îți va spune cu zâmbetul pe buze cum a fost pentru el această experiență în Academia Prietenoasă de IT.

De mic copil, lui Andrei i-a plăcut să se distreze și să trăiască clipa. Era pasionat de atât de multe lucruri, încât nu a putut spune niciodată că vrea să devină ceva anume. Își schimba de fiecare dată opțiunile și explora fiecare nouă oportunitate. Și-a petrecut copilăria și adolescența prin tabere de muzică, turnee în toată țara și prin săli de repetiție, așa că alegerea unei facultăți de muzică a venit firesc. Pentru Andrei, muzica nu era un loc unde să își găsească alinarea, ci era un mod de viață în sine. Însă tot entuziasmul lui a pierit în momentul în care a intrat la Conservator și a văzut care este adevărata față a muzicii „profesioniste”. A ales atunci să nu își continue studiile acolo, pentru că simțea că și-ar fi irosit încă 2 ani din viață, efectiv degeaba.

Avea nevoie de un mediu creativ în care să se dezvolte, să se axeze pe ceea ce îi place să facă și acela a fost momentul în care IT-ul i-a făcut cu ochiul. Când a văzut cât de deschisă la minte e lumea din acest domeniu, cât de rapid se dezvoltă piața și cât de multe ramuri ale IT-ului există, a știut că vrea și el să lucreze în IT.

A ales Wantsome la recomandarea vărului său, care urmase și el un curs IT în Academia Prietenoasă de IT. A intrat pe site, a ales cursul de Network & Infrastructure, a dat testul online, l-a luat, a trecut cu succes și de proba interviului și uite așa a început Andrei „o partitură” de 4 luni de zile, cât avea să dureze cursul de la Wantsome. Și a adăugat o binemeritată notă gamei muzicale: Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si, Do, IT.

Nu știa exact ce presupune munca în IT, nu știa care va fi rolul lui într-o companie și se întreba destul de des dacă va reuși să se ridice la nivelul așteptărilor. Dar pe măsură ce a înaintat în curs, a devenit din ce în ce mai sigur pe el și mai hotărât să continue pe acest drum. Nu s-a gândit nici măcar o clipă să renunțe, mai ales că, așa cum spune chiar el, „totul a decurs ușor, informația a fost bine structurată, iar trainerii au explicat totul într-o manieră plăcută și amuzantă”.

I-a plăcut mult de cei doi traineri, Michael Stoica și Sebastian Ungureanu. Cel mai mult i-a plăcut faptul că a putut comunica liber cu ei și că au legat o relație strânsă de prietenie. La fel a fost și cu ceilalți colegi, pe care îi consideră oameni faini și cu care încă ține legătura și acum, după terminarea cursului.

Tot după terminarea cursului s-a prezentat frumușel la Mios, pentru un interviu de angajare. Și-a dat seama că întrebările de la interviu erau exact ceea ce învățase la Wantsome, așa că s-a simțit ca acasă și a trecut cu succes și acest interviu. În prezent, este Tech Support la Mios, unde se bucură de un job la care împarte biroul cu oameni prietenoși și săritori, unde atmosfera e plăcută și el chiar se simte în largul lui.

Este atât de încântat de toată această schimbare în bine din viața lui, încât le recomandă tuturor oamenilor să încerce să își depășească limitele și să se bucure de ceea ce le place cu adevărat.

Dacă vrei să-ți începi cariera în IT cu dreptul, Wantsome este cea mai bună variantă. Mai mult, Wantsome înseamnă profesionalism și prietenie.

A învățat foarte multe lucruri la cursul de Network & Infrastructure de la Wantsome, dar cel mai important lucru pe care l-a învățat a fost să se documenteze despre fiecare termen necunoscut.

Practic, am învățat să nu mai fiu atât de leneș și de ignorant. E incredibil cum uneori nu poți înțelege niște lucruri care sunt extrem de logice și de evidente. După cursul de la Wantsome sunt mult mai atent la detalii și am o gândire mai analitică. Consider că atât timp cât ești pasionat de tehnologie și ești capabil să asimilezi informația fără să depui prea mult efort, nu ai cum să dai greș.

Când l-am întrebat despre planurile lui de viitor, Andrei ne-a explicat că nu vede sensul unui plan bine stabilit, pentru că îi place să profite de prezent și să analizeze cele mai bune opțiuni, fără să se gândească neapărat la viitor. Se bucură pur și simplu de pasiunile sale, tehnologia, muzica și sportul și, bineînțeles, de noua lui carieră în IT, datorită prietenilor de la Wantsome.

Acum că Andrei a început o „partitură” nouă, e rândul tău să îți compui propriul cântec și să faci acea schimbare de carieră de care ai atât de multă nevoie. O nouă serie de Network & Infrastructure începe în toamnă și deja sunt multe locuri ocupate, așa că ai face bine să te înscrii din timp. Iar dacă îți face cu ochiul un alt curs din Academia Prietenoasă de IT, îți reamintim noi că ai de unde alege! Uite aici!