Ție îți era dor de o poveste, nouă ne era dor să povestim. Și cum avem cu toții nevoie de un boost de energie, uite și-un material, motivațional, așa cum te-am obișnuit. El face parte dintr-o serie de 5 articole despre 5 proaspeți absolvenți Wantsome  care au intrat în internshipuri sau au început joburi în ultimele 2 luni. De data aceasta, îți povestim experiența Andreei cu Academia Prietenoasă de IT.

Când era mică, Andreea își uimea părinții în fiecare săptămână cu „Gata, știu ce vreau să mă fac când voi fi mare!”. Și-a vrut să fie asistentă medicală, contabilă, apoi iar asistentă, și câte și mai câte. Cu toate că a absolvit Facultatea de Finanțe și Bănci și a început un master de Data Mining, nu este omul căruia să-i dea pace curiozitatea – și am văzut ce se întâmplă cu oamenii curioși… unii ajung la Wantsome! În încercările ei de a studia pentru master, unul hibrid între informatică și statistică, a tras cu ochiul și la câteva tutoriale de testare manuală, apoi a știut clar ce urmează să facă. A început să caute școli de IT din Iași, iar prietenii au îndrumat-o să ne aleagă. A spus-o chiar ea, toată lumea știe pe cineva care a făcut cursuri la Wantsome! Așa s-au legat toate ușor și frumos și am pornit împreună în ale IT-ului.

Nu este atât de simplu să înțelegi și să înveți principii din lT, însă beneficiile sunt pe măsura efortului depus.

Andreea a început studiul testării de la 0. Deși se împărțea între facultate și lumea nouă pe care o descoperea alături de noi, n-a fost copleșită. N-a simțit nevoia unor eforturi colosale, ci doar plăcere pentru noul domeniu pe care-l studia. Din acel moment, testarea manuală a devenit cea mai mare pasiune a ei. Rețeta este simplă: cursuri cu start de la 0, practică pe bune și traineri care nu sunt doar traineri. Despre ei:

Sunt niște oameni minunați cărora vreau să le mulțumesc pentru implicare, pentru că ne-au impulsionat să învățăm și pentru că sunt încă alături de noi, ca niște prieteni adevărați, chiar și după terminarea cursurilor.

Interviul de după absolvire n-a fost easy peasy, cum nici un interviu nu este. Dar emoțiile i s-au domolit Andreei când a realizat cât de bine pregătită era de fapt. Primul interviu i-a adus și un prim succes – un internship la Centric. Astfel, Andreea și-a făcut un loc al ei în lumea IT și, credem noi, va crește mult aici. Planurile ei includ perfecționarea, ba chiar și un curs de testare automată. V-am spus că e curioasă din fire, nu?

Andreea a tras linie și ne-a spus cu ce a rămas în urma experienței Wantsome: cu un nou parcurs profesional, cu o nouă pasiune, cu mai mulți prieteni și cu mai multă încredere în sine. Noi suntem mulțumiți! 😊

Am devenit o variantă mai bună a mea, mult mai ambițioasă și mai încrezătoare în forțele proprii.

Tragem și noi linie poveștii și te lăsăm cu îndemnul de viață trăită cu sens, al Andreei, ca să-l citești, să-l descoși și, de ce nu, să ți-l asumi. Asumă-ți o viață pe care să o trăiești cu bucuria lucrurilor făcute din plăcere. Uneori, asumarea începe cu Wantsome!

 If you are not doing what you love, you are wasting your time!