Vine un moment în viața oricărui om când pur și simplu trebuie să spună „Stop!”. Știi și tu prea bine acel moment când te-ai săturat de serviciul care nu îți mai aduce nicio satisfacție, de mediul în care nu te mai simți bine, de jobul care nu te mai provoacă în niciun fel. Momentul acela în care îți dai seama că locul tău de muncă nu îți mai aduce fericirea de altădată și că trebuie să faci altceva cu viața ta. Printr-un astfel de moment a trecut și Anca Teodorescu, a cărei poveste ți-o împărtășim astăzi pe blog.

Încă de când era mică, Anca visa să facă bine și să îi ajute pe cei din jurul ei. Ca majoritatea copiilor, își dorea să ajungă doctor, motiv pentru care toate injecțiile erau testate pe păpușile ei. Când a mai crescut, s-a îndreptat spre Asistență Socială, domeniu în care a absolvit atât facultatea, cât și masterul. Și ca majoritatea adulților care trebuie să se întrețină, s-a angajat ca operator calculator/data entry.

„Dorința de a lucra în IT a apărut atunci când a intervenit rutina în ceea ce făceam. Îmi doream foarte mult ceva nou, un loc unde să am ce să învăț, unde să cunosc oameni noi, unde să mă pot dezvolta.”

Și ce faci când ai nevoie de o schimbare în viața ta? Îți întrebi prietenii și familia ce e de făcut și, mai ales, ce îți recomandă. Așa se face că Anca s-a consultat cu soțul ei și cu prietenii lor și toți au sfătuit-o să încerce oferta de cursuri IT de la Wantsome, Academia prietenoasă de IT. Ancăi i-a plăcut foarte mult cum sună și i-a surâs ideea de specializare în IT, așa că a început să se intereseze despre tot ce presupune absolvirea unui curs IT la Wantsome. A citit recomandările foștilor cursanți, poveștile de succes ale absolvenților Wantsome care s-au angajat în IT, programa și oportunitățile de dezvoltare și, uite așa, a făcut marele pas spre schimbare!

Cu mult entuziasm, speranță și determinare, Anca s-a înscris la cursul de Testare Manuală de la Wantsome, a luat testul online, a trecut și de proba interviului și a fost acceptată în cea de-a treia serie a viitorilor testeri. Nu mai avea să testeze injecții pe păpuși, ci urma să testeze site-uri și programe online. Dar până acolo, mai avea ceva de testat: propriile limite. Și asta pentru că întregul curs a fost o adevărată provocare: patru luni de informații noi, teme pentru acasă, program încărcat, oameni noi, temperamente diferite, standarde înalte. Au fost multe momente în care a trăit teama că nu va face față, dar niciodată nu s-a gândit să renunțe. Era mult prea hotărâtă să schimbe ceva în bine și să ajungă la rezultatele dorite! În plus, i-a avut la fiecare pas pe trainerii Wantsome, care nu doar i-au explicat ușor, ca niște prieteni, tot ce are de făcut, ci și au motivat-o să continue, ca niște adevărați mentori.

„E foarte important să ai lângă tine oameni care să te încurajeze să mergi mai departe! Trainerii Wantsome sunt foarte buni în ceea ce fac. Sunt deschiși, țin la glumă și știu ce înseamnă un început de drum într-un domeniu atât de vast. Au o misiune destul de grea, pentru că trebuie să se adapteze fiecărui cursant și să livreze informația pe înțelesul tuturor. Dar reușesc de fiecare dată să facă acest lucru perfect! Când o să cresc, vreau să ajung ca ei!”

Cum trainerii Wantsome au minimum 10 ani de experiență în IT, până să intre în Wantsome ca trainer, Anca a intrat în pâine în acest domeniu. După terminarea cursului de Testare Manuală, s-a angajat ca Tester la Vast Visibility, unde se bucură de jobul la care a visat atât de mult. A fost un interviu de angajare cu emoții, însă, până la urmă, le-a transformat în emoții pozitive, pentru că și-a dat seama că simulările de interviu și toate informațiile dobândite în Wantsome s-au pliat exact pe cerințele angajatorului.

Cele patru luni în calitate de cursant Wantsome i-au adus Ancăi nu doar informații noi și multă practică pe bune, ci și multe schimbări pozitive de atitudine și multe lecții de viață.

„Mi-am dat seama că, dacă simți că ai nevoie de o schimbare, ți-o dorești cu adevărat și ai lângă tine oamenii potriviți, poți încerca pur și simplu să mergi pe acest drum ș vei reuși. Din orice încercare înveți ceva. Iar eu una mi-am dat seama că pot mai mult!”

Pentru Anca, Wantsome înseamnă un început de drum și un loc în care se va întoarce întotdeauna cu mare drag. Aici a găsit prieteni, profesioniști, mentori. Wantsome este locul unde și-a regăsit pofta de viață, încrederea în ea și bucuria de a merge la un serviciu care o face fericită. Acum, pe lângă jobul plăcut și relaxarea în familie, Anca are mai mult timp și pentru pasiunile personale: crearea de flori din hârtie creponată și lectura de romane polițiste. La serviciu identifică bug-urile, acasă identifică infractorii din cărțile preferate! Și în ambele locuri zâmbește, pentru că acum chiar face ceea ce îi place!

Acum, Anca are o recomandare pentru toți oamenii care simt că trăiesc într-o continuă rutină și vor să schimbe neapărat ceva: „Aveți încredere că se poate, iar oamenii de la Wantsome vă vor ajuta!”

Acum e rândul tău să faci schimbarea pe care ți-o dorești! Intră pe www.wantsome.ro și alege-ți cursul care ți se potrivește sau sună-ne la 0758077920 și hai să stăm de vorbă despre viitorul tău în IT!