Credem că povestea de astăzi trebuie să înceapă așa:

Când eram micuță căutam toate mușuroaiele de furnici și le decoram cu flori sau cu verdeață. Voiam să le dau viață mușuroaielor și mă gândeam că dacă mă implic puțin în decorarea lor, furnicile vor simți că au un spațiu frumos în care pot locui mult timp. În mintea mea de copil, mă vedeam designer de mușuroaie de furnici!

Un răspuns prea simpatic ca să-l păstrăm doar pentru noi… Unde mai pui că nici nu e departe de adevăr! Ana s-a făcut designer, designer UI/UX! Cum a ajuns aici? Într-un fel, datorită facultății, dar nu pentru că ar fi urmat calea domeniului de studiu – Ana este licențiată în Marketing și are un master în Management Turistic – ci pentru că un curs de Web Design a făcut-o să se întrebe cum ar fi dacă. Ideea era acolo, dar nu știa ce ar putea învăța, cum și mai ales alături de cine. A găsit Wantsome „întâmplător”, datorită algoritmilor de la Facebook (thankies, Zuck), a intrat imediat pe site și l-a văzut: cursul de UI/UX Design. A fost un fel de dragoste la prima vedere. Deși nu știa absolut nimic despre acest domeniu, Ana a fost atrasă mai întâi de nume, apoi de ce a mai citit pe internet, și a decis să-și lanseze singură o provocare. Și-a pus încrederea în noi și a pornit într-o aventură de 4 luni pline de design UI/UX învățat mai ceva ca la carte.

Nu regret nicio clipă că mi-am investit timpul și banii urmând acest curs!

Ana ne-a povestit că s-a simțit ca într-o familie alături de noi și că momentele mai dificile, cele în care gândea că n-o să facă față, treceau ușor datorită trainerilor și a gândului că avea să descopere noi informații utile și interesante la următorul curs. Așa a înțeles că soluția nu este să renunți la visul tău când dai de-un hop, ci să-ți aduni ambiția, să ai curajul să întrebi și să ceri ajutorul.

Am învățat că niciodată nu este târziu să începi ceva nou. Nu m-aș fi gândit acum un an că aș putea să intru în industria IT. Am început să am mai multă încredere în mine și să învăț că dacă îți dorești ceva, cu răbdare și interes poți să obții acel lucru.

Și-a dorit să profeseze în domeniul IT și iată că a reușit. După un interviu altfel decât cele cu care era obișnuită dar depășit cu brio datorită pregătirii din Săptămâna de HR, Ana a intrat în internship la Centric. Deși e la început de drum, cunoaște deja regulile reușitei! Ți le repetăm și noi constant – fii curios, ține pasul cu noutățile din domeniu și cere sfatul celor mai experimentați decât tine.

Poate că Ana nu a devenit designer de mușuroaie de furnici, așa cum visa, însă tot reușește să ajute lumea prin istețime și creativitate, din spatele unui monitor. În timpul în care nu face asta, călătorește, fotografiază și visează la o aventură în Brazilia. Spre final de poveste, te lăsăm cu citatul ei preferat, din Mark Twain, să-i simți pulsul Anei așa cum l-am simțit și noi:

Peste 20 de ani ai să regreți mai mult lucrurile pe care nu le-ai făcut decât cele pe care le-ai făcut. Așa că ridică ancora, ieși din portul cel sigur și prinde vânt în vele.

Dacă te îndrepți spre IT, nu uita să ne iei la bord. Se spune că Wantsome e tovarăș bun!