Ana-Maria Averchi se consideră un exemplu că se poate reuși în IT chiar și fără o facultate de profil. Absolventă a cursului de Testare Manuală, Ana a pornit, ca majoritatea absolvenților noștri din punctul zero, spre o carieră într-un domeniu despre care nu știa aproape nimic.

Când era mică, a visat că va deveni medic, apoi croitoreasă, apoi bucătăreasă. Și-a păstrat pasiunea pentru gătit, dar a crezut că o facultate ce ține de mediu și agricultură îi va asigura o meserie de viitor. A încercat acest drum, testând diferite joburi, până când, pregătindu-și lista de rezoluții pentru viitor, a decis că este momentul în care trebuie să schimbe ceva în parcursul ei profesional. Fiind înconjurată de prieteni care lucrează în IT, acest domeniu a reprezentat o opțiune. S-a documentat, și-a dat seama că o atrage Testarea Manuală și chiar s-a ambiționat să învețe singură, acasă. Nu i-a ieșit, semn că avea nevoie de ajutor. Și cum Wantsome ajunge la oameni prin oameni, tot recomandările lor au făcut-o pe Ana să ne caute. Ne-am găsit și au urmat 4 luni de provocări, dar care nu au speriat-o încât să spună „nu pot “ sau „să se termine, că nu am timp”. S-a bucurat conștiincios de practica pe bune, de exerciți și teme și de tot ce adăuga în bagajul de cunoștințe alături de traineri și colegi.

Dacă lunile de curs nu i-au dat foarte mari bătăi de cap, perioada interviurilor da, pentru că a primit și răspunsuri negative până să găsească locul potrivit. Și l-a găsit! Astăzi, Ana este angajată la Vast Visibility. Și pentru că acum știe, are 3 sfaturi pentru tine:

  1. Pune osul la treabă, dacă îți dorești cu adevărat să lucrezi în IT.
  2. Nu te rușina să întrebi atunci când nu știi sau nu înțelegi ceva.
  3. Chiar dacă drumul către o carieră în IT va fi greu pe alocuri, nu renunța.

Întrebată despre trainerii săi, a avut numai cuvinte frumoase, dar a vrut să-i mulțumească în special lui Ion Macari, așa că scriem cu mândrie și-aici.  Acesta a susținut-o în etapa interviurilor și a încurajat-o atunci când a primit răspunsuri negative. Grija lui Ion este dovadă faptului că oamenii Wantsome sunt acolo, înainte de toate, pentru a-ți fi prieteni.

Ana a descoperit la Wantsome o lume diferită, cu multe provocări și perspective de viitor. Vede în Academia Prietenoasă mai mult decât o școală de IT, căci simte că a ieșit de aici într-o versiune nouă, cu mult îmbunătățită – a căpătat energie și zvâcul de a lucra la și pentru sine. Dorește să-și continue pregătirea în Testarea Manuală pentru a trece la pasul următor, Testare Automată. Își dă astfel singură „teme” pentru a crește personal și profesional, așa cum a început alături de noi.

Știm că încă se simte vara, dar trebuie să recunoaștem… mai sunt 3 luni și se încheie anul. Nu e prea devreme să-ncepi să-ți faci planurile pentru anul viitor! Iar dacă scrii și tu Wantsome pe lista ta de rezoluții, sunt cursuri pe care le poți începe foarte curând. Cum ar fi să pornești în 2020 cu un job în IT?