Te-ai gândit vreodată că nimic nu e întâmplător? Că lucrurile se întâmplă în viață la momentul la care trebuie să se întâmple? Că toate au pur și simplu un motiv bine întemeiat, chiar dacă tu ai impresia că lucrurile ar trebui să stea cu totul altfel? Indiferent dacă te-ai întrebat sau nu, cu siguranță vei medita mai mult asupra subiectului de acum încolo, imediat după ce citești această nouă poveste frumoasă! Pentru asta, azi îți facem cunoștință cu Alina Chelaru și cu povestea ei impresionantă, în care vei găsi, fără doar și poate, multă motivație și inspirație să schimbi ceva în viața ta și să îți urmezi visul. Dar hai mai bine să îți spunem povestea!

Când era mică, Alina își dorea, ca orice fetiță de vârsta ei, să devină doctor. Însă mama ei, ca majoritatea părinților din acea generație, avea alt vis pentru ea: să devină profesor. Dar Alina nu voia să devină profesor, nici când era mică, nici când a mai crescut. Și ca să nu o asculte pe mama ei, dar nici să facă doar așa cum voia ea, a ales o a treia variantă pentru care a deprins o adevărată pasiune: IT-ul. Numai că lucrurile nu merg chiar așa cum vrem noi și planurile nu ies întotdeauna așa cum ni le propunem, motiv pentru care nu a putut să urmeze drumul IT-ului. Așa că Alina a devenit până la urmă… economist.

După 8 ani de carieră în mediul bancar și o funcție de șef de agenție, Alina și-a dat seama că, de fapt, nu se simte împlinită. Cu un copil acasă și cu gândul la un job care să îi aducă mai multă satisfacție, Alina și-a adus aminte de visul ei din adolescență: să lucreze în IT. A început să se gândească serios la demisie și la o reconversie profesională. A continuat să lucreze, dar gândul ei stătea doar la momentul în care se va elibera de jobul actual și, mai ales, la momentul în care se va angaja și va avea cariera mult-visată în IT. Căutările au adus-o la Wantsome, Academia prietenoasă de IT. S-a înscris la cursul de Testare Manuală, la care venea de fiecare dată cu mare nerăbdare și entuziasm, pentru că acelea erau pentru ea momentele ei de relaxare. I-a plăcut atât de mult, încât, imediat după ce a terminat cursul de Testare Manuală, a trecut la următorul nivel și s-a înscris și la cursul de Testare Automată.

„Așteptarea a meritat! Cred că totul se întâmplă cu un scop și e întotdeauna unul măreț pentru creșterea și evoluția noastră. Wantsome m-a ajutat să transform un vis în realitate și să înțeleg că oamenii mai pot fi și OAMENI. Pentru mine, Wantsome a însemnat mai mult decât o școală de IT. A reprezentat oameni minunați, informații utile și relaxare. A reprezentat schimbarea de care aveam nevoie fix la momentul potrivit!”

Alina s-a implicat activ în Wantsome de la începutul și până la sfârșitul cursurilor. A fost conștiincioasă, a fost dedicată, a fost responsabilă. Știa că trebuie să reușească dacă voia să își îndeplinească visul. A absolvit cu succes și cursul de Testare Automată, a trecut cu brio de interviul de angajare și, în prezent, este Tester la Codeless, unde se bucură, în sfârșit, de visul său din adolescență și de un job care îi permite să fie fericită și să aibă mai mult timp atât pentru familia ei, cât și pentru pasiunile personale: călătoriile, croșetatul și cititul.

„Din punctul meu de vedere, există 3 lucruri pe care trebuie să le știe oricine vrea să reușească în IT: Dorință, Acțiune, Wantsome. Oricine poate lucra în IT dacă își dorește cu adevărat (Dorință), dacă face ceva concret ca acea dorință să devină realitate (Acțiune) și dacă apelează la niște profesioniști ca să reușească (Wantsome).”

Alina a observat că sunt multe asemănări între IT și domeniul bancar în care a lucrat atâția ani, dar a sesizat și marea diferență între cele două: partea umană din IT, care îi este Alinei atât de dragă și care o motivează să progreseze într-un mediu plăcut, unde este pusă în valoare și apreciată așa cum are nevoie cu adevărat.

Acum că și-a dovedit singură că se poate și când simte pe pielea ei fericirea venită odată cu marea schimbare de carieră, Alina recomandă tuturor oamenilor din jurul ei să încerce această experiență. Să nu le fie teamă de schimbare, să lase deoparte fricile și prejudecățile și să se aventureze în această călătorie fantastică din lumea IT-ului.

Mai mult, își dorește să progreseze și să poată ajunge să dea înapoi din cunoștințele ei și din experiența dobândită, așa cum au făcut și trainerii Wantsome cu ea! Nu avem niciun dubiu că Alina va reuși în tot ce își va propune, mai ales că este un om bun, un profesionist desăvârșit și o femeie extrem de hotărâtă.

Alina Chelaru este încă un exemplu că atunci când îți dorești ceva cu adevărat și când ai lângă tine oamenii care contează, totul este posibil! Noi ne bucurăm nu doar pentru că am putut contribui la îndeplinirea marelui său vis, ci și pentru că ne simțim extrem de motivați de reușitele cursanților noștri, care ne inspiră să fim în fiecare zi din ce în ce mai buni. Iar îndemnul preferat al Alinei concluzionează perfect acest aspect: „Fii bun de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate!”