Alina Cernat este supereroina poveștii de azi, iar când ne gândim la ea cu superputeri și capă, nu ni se pare deloc absurd, pentru că le face pe toate. Este mamă de prichindei și pisici, soție și, cel mai important, curajoasă să-și trăiască viața după pofta inimii, fără a se conforma.

După ani în care a exersat cântatul în fața oglinzii, sub ochii bunicii, alți ani în care a plănuit în joacă să se facă doctoriță, alți ani în care a tânjit să fie ca tatăl ei și să lucreze într-o bancă, plăcerea pentru matematică și sfatul părinților au împins-o spre studiile de Contabilitate. Timp de 8 ani a lucrat printre oameni și numere, iar alți 4 într-o multinațională, pentru un client din UK. I-a prins bine, căci a înțeles importanța lucrului bine făcut, a descoperit plăcerea de a lucra cu oamenii și pentru oameni și a crescut pe toate planurile. Viața a ajutat-o să se facă om mare, iar punctul culminant a fost când a apărut cineva… mic. Când a devenit mamă pentru a doua oară, Alina a fost atât de fericită încât și-a dat seama că poate și că trebuie să aducă toate aspectele vieții sale la același nivel, iar pentru asta a simțit nevoia de o reconversie profesională. IT-ul a fost tentația cea mai mare! Și-a făcut temele înainte de a se decide dacă pornește pe drumul acesta și dacă da, cu cine. Ne-a ales pe noi pentru că i-am părut prietenoși, profesioniști în mentorat, cu start de la 0 în teorie și practică pe bune.

După cursul de Testare Manuală, m-am convins de fapt că la Wantsome găsești mai mult decât atât.

Alina a absolvit anul acesta cursul de Testare Manuală și acum se numără printre cursanții primei grupe de Business Analyses. A ales testarea pentru că alți absolvenți Wantsome i-au făcut reclamă bună, dar mai ales pentru că i s-a părut cea mai bună ramură de studiat pentru a intra încrezătoare în lumea IT-ului. N-a fost ușor, cu job, soț, 2 copii și o pisică, pentru că ziua are din păcate doar 24 de ore.

Nu a fost ușor deloc și a trebuit să găsesc soluții să drămuiesc timpul cât mai bine astfel încât să fie totul într-un echilibru și într-o armonie, să fie cu rost și… fără victime colaterale. Surprinzător, atunci când îți dorești ceva cu adevărat și universul te ajută cumva….„se aliniază planetele” în direcția dorită. Din fericire, exact așa a fost în cazul meu.

Spune că Universul i-a aliniat planetele și, cu toate temerile și hopurile, a ajuns mulțumită la final. Iar pentru asta, le este recunoscătoare mai ales oamenilor: Ioanei Barhan și lui Iulian Mitrea pentru inspirație și mentorat, și colegilor de grupă pentru susținere, prietenie și voie bună.

Wantsome este și va rămâne acel loc de care nu aș vrea să mă desprind întru totul, acel loc unde pot regăsi mereu adevărați profesioniști, prieteni, oameni gata oricând să ajute.

Ne bucurăm când absolvenții noștri ne descriu experiența interviului pentru un nou job ca fiind una dintre cele mai faine trăite. Alina se numără printre ei. În prezent este account executive la Grapefruit, un loc în care își dorea să ajungă de mult timp. A căutat un loc de muncă care să o ajute să-și dezvolte skill-urile, care implică interactivitate, interacțiune, care este challenging și o provoacă să-și depășească limitele. Și l-a găsit! Ce le-ar spune acum prietenilor despre IT?

Le-aș povesti toate cele de mai sus… și, în plus, le-aș spune că este un domeniu ofertant și că prin muncă și efort susținut pot evolua frumos, exact cum își doresc și își imaginează fiecare, și că vor ajunge să se bucure din plin de toate beneficiile aferente, inclusiv cele financiare.

Alina plănuiește să se perfecționeze și, de ce nu, să se alăture oamenilor Wantsome ca trainer. Așa că-ți mai spunem despre ea că este pasionată de handmade, gastronomie și design interior, iar alături de copii are ocazia să le cultive din plin. Ține minte, căci cine știe, poate în viitor ajungi să o te-mprietenești cu ea la noi!

Dar ca să-ți trăiești și tu partea ta de poveste, trebuie să începi. Acum că anul este pe sfârșite, e momentul perfect să te-apuci de făcut planuri. Nu-ți spunem ce să faci, dar te sfătuim să arunci un ochi peste cursurile noastre și să vezi dacă arzi de nerăbdare să mai treci ceva pe lista de rezoluții. Dacă ne implică și pe noi, deja ne pare bine de cunoștință!