Dacă tot mănâncă lumea fotbal pe pâine în perioada asta, hai să mai punem o farfurie pe masă și să îl invităm și pe Alexandru Coruga, eroul poveștii noastre de astăzi. Alex a fost pasionat de fotbal încă de când era foarte mic. Juca fotbal mai tot timpul și visa să devină unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Iubea atât de mult fotbalul, încât atunci când părinții l-au pus să aleagă între o excursie cu clasa și un mini-costum de fotbalist, a ales fără să ezite costumul. Avea numele lui Christian Vieri pe el, iar Alex îl purta cu mare drag și mândrie. De atunci i-a rămas și porecla Coco, cam singurul lucru pe care l-a păstrat din acele vremuri.

Când a ajuns la gimnaziu, a dat peste o profesoară minunată care i-a insuflat dragostea pentru științele exacte, așa că a continuat la liceu cu profilul matematică-informatică și apoi a absolvit cu brio Facultatea de Construcții și Instalații din Iași. Dorința de a lucra în IT a venit odată cu dezvoltarea galopantă a industriei de IT din Iași, când a devenit cu adevărat conștient de oportunitățile de pe piață și de tendința de tehnologizare a lumii în care trăim. A vrut să cunoască oameni de la care să învețe, să crească și să ofere la rândul lui din cunoștințele și experiențele sale.

Ajunsese într-un punct în care știa ce vrea să învețe, dar nu știa cum. Era conștient că informația stă la baza cunoașterii și a evoluției, dar avea nevoie de cineva care să îi ofere informația de bază într-un mod structurat. Chiar atunci a avut o discuție cu una dintre colegele lui, care i-a spus că a reușit să se angajeze în IT după ce a absolvit cursurile de la Wantsome. Nu l-a dat pe spate faptul că acea colegă s-a angajat, dar a fost extrem de impresionat de cât de frumos vorbea ea despre niște oameni care au oferit, pe lângă servicii de calitate, prietenie, motivație și încredere în sine. Așa că nu a stat pe gânduri. A sunat la Wantsome chiar în acea zi, a dat testul pentru cursul de Testare Manuală și uite așa a intrat și Alex în rândul oamenilor care duc mai departe cuvintele frumoase despre Wantsome.

Bine, nu a zis nimeni că ar fi ușor! Așa că a trecut și Alex, ca toți cursanții Wantsome, de altfel, prin provocările puse la cale de trainerii și de programa intensă de la Academia Prietenoasă de IT. Tocmai pentru că suntem prieteni buni și le vrem doar binele cursanților noștri, le oferim șansa să își testeze limitele și să își dovedească determinarea de a reuși. Temele pentru acasă păreau multe și dificile, programul era deja aglomerat, oboseala se adunase și ea, dar Alex nu s-a gândit niciun moment să renunțe.

Eram înconjurat de oameni care aveau acasă copii, care veneau de la distanțe mari, care făceau sacrificii mult mai mari decât mine. M-am bucurat de fiecare dată că pot să merg la toate cursurile teoretice și practice și nu m-am gândit nici măcar un moment că aș vrea să renunț. Și asta pentru că Wantsome te ajută să înțelegi că eforturile pe care le faci sunt pentru propriul bine.

Alex a făcut chiar și o listă cu 5 lucruri care i-au plăcut cel mai mult la Wantsome, așa că o împărtășim aici cu tine, în caz că vrei să te împrietenești și tu cu noi:

 1. Wantsome oferă mult mai mult decât un serviciu;
 2. Wantsome nu promite lucruri pe care nu le poate îndeplini;
 3. Cei de la Wantsome sunt oameni foarte faini, cu care poți să vorbești deschis despre orice;
 4. Wantsome vine în întâmpinarea absolvenților cu informații relevante, chiar și după absolvirea cursurilor;
 5. Echipa Wantsome se gândește periodic la absolvenți, organizează frecvent evenimente și oferă sprijin constant celor care sunt „Wantsomebees”.

Și are dreptate Alex, pentru că odată ce ai făcut un curs la noi și ai intrat în Academia Prietenoasă de IT, devii prietenul nostru pe viață și noi avem grijă tot timpul să îți fie bine. Unde mai pui că intri într-o rețea de oameni minunați, care se recomandă reciproc și care cresc împreună comunitatea locală de IT.

Alex a absolvit cursul de Testare Manuală de la Wantsome și a început să își caute locul potrivit de muncă, alături de prietenii de la Wantsome și pe baza a tot ceea ce a învățat aici. A conștientizat cât de important este să meargă la interviuri, să se documenteze, să se pregătească, să învețe și să fie mai bun. Și a reușit să se angajeze în IT, așa cum reușise și colega lui care îi vorbise atât de frumos despre Wantsome.

În prezent, Alex este Tester la Continental, unde se bucură de un job cu adevărat atractiv pentru el: un loc unde creativitatea în îndeplinirea taskurilor primează; un loc în care se pune accent pe fiecare persoană în parte; un loc în care se încurajează lucrul în echipă; un loc în care poți merge și învăța de la oameni profesioniști; un loc în care ești încurajat și susținut pentru o părere personală vis-a-vis de orice task.

Și pentru că Alex recomandă acum tuturor prietenilor săi să vină la Wantsome și să urmeze un curs IT aici, a mai făcut o listă cu tot ce a învățat în urma experienței Wantsome, la ce să se aștepte oamenii care vor o carieră în IT și motivele pentru care el recomandă Wantsome:

 1. Învățarea nu se oprește niciodată;
 2. Trebuie să știi să pui întrebările potrivite și să nu îți fie teamă să întrebi;
 3. La Wantsome și în IT, în general, este un volum mare de informații, mai ales la început. Dar cu determinare și pasiune, reușești să îl asimilezi corect;
 4. Cu seriozitate, perseverență și multă muncă poți menține un drum ascendent;
 5. Nimic nu este imposibil;
 6. Satisfacția cea mai mare vine din reușita celor pe care i-ai ajutat la un moment dat într-o anumită direcție;
 7. Unde-s doi, puterea crește – proverb care se potrivește perfect pentru învățarea prin Wantsome și pentru comunitatea de IT din Iași;
 8. IT-ul este un sector atât de vast și de diversificat, încât este loc pentru fiecare;
 9. Investește în tine prin învățare continuă și educație și alege oamenii potriviți care să te ajute să te dezvolți așa cum trebuie;
 10. Trainerii Wantsome sunt dedicați, bine pregătiți, răbdători, înțelegători, un adevărat ajutor de nădejde.

Wantsome reprezintă, fără doar și poate, fundația pe care am pus deja câteva cărămizi pentru a-mi construi cariera în IT. Aici am găsit oamenii care au crezut în mine, care mi-au dublat dorința de a reuși și care mi-au setat convingerea că orice nereușită de moment este de fapt o oportunitate de învățare. Wantsome înseamnă „cele 4 luni de acasă în ale IT-ului”.

Lui Alex i-a plăcut atât de mult la Wantsome și este atât de fericit să lucreze acum în IT, încât visează să ajungă și el mentor într-o bună zi, așa cum i-au fost lui trainerii de la Academia Prietenoasă de IT. Își dorește să acumuleze un bagaj cât mai mare de cunoștințe și să poată ajuta la rândul lui alte persoane aflate la început de drum în IT. Până atunci, se bucură de job-ul lui ca Tester și le vorbește în continuare oamenilor extrem de frumos despre Wantsome. Tot lor le împărtășește și motto-ul lui preferat, care vine de la Seneca și care se potrivește ca mănușa portarului de la fotbal cu povestea lui: „Norocul este ceea ce se întâmplă când pregătirea se întâlnește cu oportunitatea”.

Acum e rândul tău să profiți de oportunitate și să îi faci cunoștință cu pregătirea. La Wantsome, bineînțeles! Trebuie doar să alegi la care dintre cursurile noastre vrei să vii și să te bucuri de o experiență care chiar îți va schimba viața în bine! Hai, dă-ne un semn și vino și tu în rândul prietenilor de la Wantsome!