Astăzi îți spunem povestea unui om care a avut următorul vis în copilărie – să devină doctor și să inventeze o injecție „minune” prin care să înlăture tristețea din sufletul oamenilor. Chiar dacă planurile i s-au schimbat între timp și a ajuns să iubească să strice și să repare jucării, doar pentru a înțelege cum sunt construite, ambiția omului mic care voia să devină medic-erou n-a părăsit-o, ci a răbufnit puțin mai târziu, când a realizat că ea este prima persoană de a cărei fericire trebuie să aibă grijă.

Personajul principal al acestei povești este Adina. Pasionată de matematică și cu gândirea analitică la purtător, Adina a urmat Facultatea de Matematică, specializarea Matematică-Informatică. În facultate a făcut practică din postura unei profe de mate, experiență din care a ieșit hotărâtă să nu meargă pe drumul acesta. Cu toate acestea, a ajuns în scurt timp educatoare și manager al unei grădinițe particulare din Iași. Pasiunea pentru matematică a rămas în continuare susținută prin meditații.

Adina ne-a spus că încă din facultate avea o dorință timidă de a lucra în IT, dar pe care a ignorat-o pentru a se concentra pe ceea ce începuse deja prin jobul de la grădiniță. Dorința a prins și mai multă viață atunci când interacțiunea cu câțiva părinți i-a adus poveștile și experiențele interesante ale unor oameni care se bucură de un loc de muncă în domeniul IT. De aici până la „am vrut să-mi demonstrez mie că și eu pot să fiu ca ei” a mai fost o sesiune demonstrativă de Testare Manuală la Wantsome la care Adina a participat. A spus „Buh-bye Comfort Zone! I don’t need you to create a best version of myself!” și s-a înscris la cursul de Testare Manuală pe care l-a absolvit cu brio.

Cele 4 luni de curs au fost o provocare constructivă care a șlefuit-o exact așa cum își imagina. Nici măcar un gând micuț de a renunța nu i-a trecut prin cap. A apreciat în special practica pe bune care i-a ținut mintea antrenată și pe trainerii Ioana Barhan și Ion Macari, cu deschiderea și energia lor faină!

Recomand cu cea mai mare încredere această super mega faină echipă! Nu e ca orice școală cu predare, teste și teme. Te învață cum să evoluezi pe toate planurile și te ajută să-ți îndeplinești visul de a lucra într-o companie IT.

După experiența Wantsome, Adina a ajuns să aibă mai multă încredere în sine și mai ales în puterea voinței. Și-a demonstrat singură că poate învăța orice, indiferent de vârstă și circumstanțe. Cele mai importante lecții pe care și le-a însușit sunt: încrederea în forțele proprii, o gândire analitică pusă la punct și o creativitate stimulată.

Pentru mine, Wantsome reprezintă un mega update spre un viitor cu multe realizări profesionale. A fost cel mai bun improvement pe care l-am făcut spre o schimbare de succes în carieră.

În prezent, Adina este intern full-time la Continental. Procesul de selecție la această companie n-a fost unul tocmai ușor, ci a presupus aproape 2 luni de probe – 2 teste online, un test tehnic, un interviu tehnic și un interviu HR. Le-a trecut pe toate și spune fericită că i s-a îndeplinit un vis! În continuare plănuiește un viitor satisfăcător din punct de vedere profesional,  adică evoluție constantă în carieră și realizări de care să fie mândră.

Ți se pare un plan cunoscut? S-ar putea să fie și pentru tine imaginea unei cariere care să te împlinească. Dacă simți că-ți lipsește asta și IT-ul ar putea să fie soluția, îți transmitem ceea ce încercăm de fiecare dată să-ți transmitem la final de articol – suntem aici pentru tine.