„Alături de Wantsome am învățat să văd mai ușor că lucrurile sunt exact ceea ce sunt. Albe sau negre. Rareori gri. Aveam tendința să mă complic. Mult. Și să fac din țânțar – dinozaur.” zice Lucian Grosu, viitorul absolvent al academiei prietenoase de IT din Iași, care iubește foarte mult ideea de acum și aici. Nouă, Lucian ne-a oferit o lecție despre adaptare la prezent pentru a-i vedea oportunitățile și o poveste de succes a celor care, atunci când iau o decizie de schimbare, reușesc. Chiar mai repede și mai bine decât te-ai aștepta. Ți-o împărtășim aici.

 

În copilărie, lui Lucian îi plăceau atât de mult mașinile, încât avea genunchii tăbăciți de la plimbat prin casă cu prototipuri de jucărie. Așa că poate nu-i cu totul și cu totul întâmplător că azi lucrează în automotive. Însă aventurile care l-au adus aici, pragmatismul său și alegerea de a trăi 100% în prezent ne fascinează și ne inspiră.

Lucian mărturisește că își dorea să lucreze în IT încă de pe vremea când a descoperit primul calculator și a văzut ce poate face, dar că nu a urmat calea firească de studiu spre acest domeniu. Cu o fire libertină, atras de călătorii, de munte, de oameni și de libertate, el a pornit în căutarea a ceva care să-l motiveze, care să-i placă tare. Fiindcă atunci când își dorește ceva cu adevărat, nu renunță și nimic nu-l poate opri. Așa că a studiat Filologie iar apoi Geografie și Geologie și a făcut și un master în Știința Mediului și Dezvoltare Durabilă. Cu toate acestea, Lucian și-a schimbat direcția: „Nu am profesat deloc. Se intra pe pile și se plătea prost. Am ales privatul din prima.” Au urmat ani buni în care a explorat diverse tipuri de joburi și experiențe, a acumulat cunoștințe, ca apoi să ajungă la concluzia că trăim într-o lume digitală și că e loc pentru fiecare în IT.

A ajuns în Wantsome la începutul acestui an, despre care nimeni n-ar fi crezut c-o să ne zguduie atât. El recunoaște un lucru care ne ajută și pe noi foarte mult: a ales Wantsome fiindcă i-a apărut în feed, pe Facebook, l-a atras numele pe care-l purtăm, precum și abordarea cursurilor. A început cu un curs de scurtă durată – Introducere în Programare și s-a îndreptat apoi, cu hotărâre spre cursul intensiv de 5 luni de Testare Manuală cu Introducere în Testare Automată.

Pe scurt, experiența lui Lucian Grosu la Wantsome, în 3 întrebări-cheie:

  1. Cum ți-ai dat seama că Testarea e direcția potrivită? „Am un spirit critic și am și un simț al observației bine dezvoltat. Găsesc cu ușurință greșeli sau erori în tot ceea ce folosesc.”
  2. Cea mai mare provocare? „Temele practice – gândirea mea neîngrădită nu era formată pentru astfel de activități. Uneori, logica mea e diferită față a altor oameni care lucrează în IT”.
  3. Ce ți-a plăcut cel mai mult? „Wantsome a fost cea mai bună investiție. Mi-au plăcut oamenii. Prietenoși, ei îți împărtășesc din experiența proprie și te ghidează cu succes pe drumul ales. Și feedback-ul. Un mare minus al majorității companiilor din România este acela că nu oferă candidaților respinși câte un feedback detaliat. Poate unii își vor dori să revină, mult mai bine pregătiți sau își vor da seama că jobul nu e pentru ei și nu vor mai pierde timpul lor, sau pe al altora.”

Așa cum pandemia nu l-a împiedicat Lucian să investească în propria educație, mutarea cursurilor în online – să studieze, sau distanțarea socială – să se conecteze la mentorii și colegii săi, nici diploma de absolvire de la finalul cursului nu l-a oprit să caute oportunități. Fiindcă nu a ales Wantsome pentru diplomă. Astfel, din momentul în care a găsit un internship la Continental, s-a mișcat cu talent. Despre interviul susținut la companie, Lucian ne spune cu încredere că a fost foarte ok, fiindcă s-a simțit mai stăpân pe sine și pe cunoștințele sale. Se pare că aici a găsit ceea ce-l atrage cel mai mult la un job: libertate de gândire, de mișcare și reguli – dar nu comenzi. Este convins că de acum înainte, drumul său rămâne în IT și într-o zi chiar din poziție de management.

Ne bucurăm ca într-o familie pentru reușita sa și îi urăm să aibă parte de cât mai multe călătorii minunate. Nu-i spunem nimic de noroc fiindcă, așa cum ne-a învățat atât de frumos, norocul și-l face singur.

Te atrage și pe tine partea de testare? Convinge-te că poți, citind toate cele 58 de exemple de succes ale cursanților noștri de până azi, urmărind tag-ul TESTARE sau înscrie-te direct la noul curs de Testare Manuală & Introducere în Testare Automată care începe pe 21 iulie! Găsești detalii aici!