Ce facem când locul de muncă pe care îl avem nu ne mai aduce satisfacție? În prezent, auzim tot mai des expresia reconversie profesională care definește întregul proces prin care trece o persoană din momentul în care se gândește să-și lase în urmă profesia pentru un domeniu care ar putea să-i aducă mai multă satisfacție.

S-ar putea să pară un trend faptul că tot mai multe persoane găsesc tentant domeniul IT. Alegerea acestei direcții este justificată, având în vedere beneficiile pe care le oferă: numărul mare de locuri de muncă, salariu atractiv, oportunitățile de dezvoltare personală și profesională, dinamismul activității, oamenii și mediul prietenos de lucru. Dacă simți că aceste lucruri îți lipsesc la locul actual de muncă și ai putea fi mai fericit avându-le, s-ar putea să fie nevoie de o schimbare. Gândește-te doar că petreci o treime din zi la locul de muncă. Poți să spui că trăiești pe parcursul a 8 ore, când tot ce îți dorești este să treacă mai repede? Noi spunem că nu și îți propunem o reconversie profesională în 4 etape, în domeniul IT.

Ia taurul de coarne și fă-l programator! Chiar dacă nu știi cum și unde vei ajunge, fii hotărât să începi și începe. E clar că dacă ai ajuns să te gândești la asta, ceva nu merge. Și e și mai clar că dacă IT-ul ți-a sunat bine, îți va face bine. Așa că fii deschis la schimbare!

Fă-ți laptopul să cedeze de la numărul mare de tab-uri deschise. Adică rupe internetu-n două ca să afli tot ce trebuie să știi despre IT. La finalul cercetării ar trebui să ai o imagine amplă asupra domeniului și să-ți fi conturat deja o direcție. Și nu uita că cel mai important subiect de cercetat ești tu. Te vezi IT-ist? Uite aici ce cursuri îți propunem noi!

Work, work work, work harder than Rihanna. Îți spunem, dacă te bagi în asta nu e chiar easy peasy lemon squeezy! Este nevoie de muncă constantă, de timp și răbdare. Fără exercițiu continuu, va fi greu să ții pasul. Pentru că IT-ul crește, trebuie să crești și tu odată cu el. Așa că pregătește-te de o perioadă în care învățarea să fie prioritară.

 Învață de la cei mai buni ca să-i poți depăși! Nu te încăpățâna să înveți singur! Nu spunem că nu se poate, dar nimic nu te șlefuiește cum te poate șlefui un mentor profesionist, care lucrează după o programă structurată și cuprinzătoare, cu multă practică pe bune. Avem nenumărate exemple de absolvenți care, înainte să caute ajutor profesionist la Wantsome, au cam bătut pasul pe loc singurei. În plus, un mentor poate deveni sursa ta de inspirație și constrângerea simpatică să exersezi atunci când te lenevești. 😊

… după acești 4 pași, prepare yourself! A satisfying job is coming.

Dacă încă nu te-ai convins că rețeta unei reconversii reușite poate fi atât de simplă și la îndemâna oricui, scoatem artileria grea – mărturiile absolvenților noștri care au experimentat pașii de mai sus și au încheiat cu succes tranziția profesională. Trage un ochi și peste relatările lor, ca mai apoi să spui cu încredere „Încep și eu alături de Wantsome!”.