Wantsome Transformations: Mihaela - de la trainer la Tester @Feel IT

November 18, 2017

Pe măsură ce scriem aceste povești despre transformări fabuloase, începe să ne fie din ce în ce mai clar despre ce este Wantsome; este despre oameni. Poate că noi nu am știut acest lucru de la bun început, însă cei mai mulți dintre cei ce ne-au ales cursurile au știut.

Wantsome Transformations: Ana-Maria - de la data entry operator la Tester la Fortech

November 8, 2017

Una dintre cele mai mari temeri atunci când începi cursurile unei facultăți este să nu reușești să te angajezi în domeniu. De cele mai multe ori, această temere se dovedește a fi fondată, mai ales atunci când, alături de tine, mai ai mii de alți absolvenți care își caută de lucru în același domeniu.

Poate pentru unii această situație este nefericită, prilej de a-ți plânge de milă și de critica sistemul de învățământ românesc. Însă noi vedem aici o oportunitate; mai exact, oportunitatea de a te reconstrui, de a lucra la încrederea în forțele proprii și de a-ți face curaj să ieși din zona ta de confort.

Wantsome Transformations: Loredana - de la laborant la Tester

October 29, 2017

De fiecare dată când suntem în etapa de selecție a oamenilor noștri, îi alegem pe cei de care ne îndrăgostim un pic. Mai exact, ne îndrăgostim de curajul și de hotărârea lor dar, mai ales, de ceea ce știm că vor deveni. Oricât de temători ar păși pe acest drum nou, noi vedem în ei succesul ce îi așteaptă la capăt, chiar și atunci când ei înșiși nu îl văd. Încă.

Wantsome Transformations: Ana-Maria - de la asistent comercial la tester la BSS-ONE

October 22, 2017

Se spune că cele mai frumoase lucruri se întâmplă în afara zonei de confort. Poate părea o afirmație ce a devenit clișeu, care nu mai impresionează, însă atunci când o vezi transpusă în realitate, fix sub ochii tăi, ea își recapătă energia și te face să vrei să o spui și altora.

Despre ieșirea din zona de confort este Wantsome. Mai exact, despre curaj și despre salturi de credință, despre încredere în forțele proprii și încredere în ceilalți. Căci ieșirea în afara zonei de confort este mult mai ușoară, atunci când ai prieteni alături.

Concluzii Wantsome după prima serie de cursuri

October 16, 2017

Se spune că timpul trece repede atunci când te distrezi iar pentru noi și cursanții noștri, cele 16 săptămâni de cursuri de testare manuală și automată au trecut aproape fără să ne dăm seama. Ne-am distrat muncind cu drag, bucurându-ne de rezultate frumoase, aprofundând cunoștințele acumulate, devenind din ce în ce mai buni.

Pe 9 octombrie s-a încheiat oficial prima serie de cursuri și a început cea de-a doua, ocazie cu care ne-am adunat gândurile, dar mai ales emoțiile și am tras câteva concluzii, cursanți și traineri deopotrivă.

Wantsome Transformations: Andrei - de la manual tester la Automation Engineer la Yonder

October 10, 2017

Când am gândit cursurile Wantsome, am știut că „exigență” va fi un cuvânt la ordinea zilei, prezent de ambele părți, atât la noi, cât și la oamenii ce ne vor alege. Și poate până acum nu am spus-o cu aceste cuvinte, dar iată că o spunem: ne place exigența. Exigența ne motivează, aduce lângă noi oameni ambițioși și ne face și pe noi să fim mai buni.

Așadar, cu acest cuvânt în minte, am pornit la drum.

Wantsome Transformations: Veronica - de la Data Entry Operator la Junior Tester la Xivic

October 6, 2017

Scopul Academiei Wantsome este să transforme cursanții în candidați perfect angajabili. Nu ne mulțumim să facem doar un transfer de informații, ci suntem alături de oamenii noștri până la final, adică până în momentul în care se angajează și sunt fericiți. Abia atunci putem spune despre munca noastră că este completă.

În toată această aventură, ne-am dat seama încă de la început că oamenii noștri, cursanții adică, trebuie să fie într-un anumit fel: trebuie să aibă mindset-ul câștigătorului.

Wantsome Transformations: Ciprian - de la Technical documentation specialist la IT Business Consultant la E.ON

October 2, 2017

În cadrul Wantsome, alegerea este o acțiune reciprocă: oamenii ne aleg pe noi, dar și noi ne alegem oamenii. Cursanții ne oferă încrederea lor iar noi, la rândul nostru, vrem să avem lângă noi oameni în care să avem încredere că vor reuși. Acesta este motivul pentru care există o etapă de selecție, înainte de începerea cursurilor.

Reușita cursanților este și reușita noastră iar noi considerăm că întreg procesul este reușit numai în momentul în care cei ce au trecut pe la noi ajung să se angajeze.

Wantsome Transformations: Iosua Chițescu - de la Customer Support la Tester la SDP

September 27, 2017

Oamenii sunt diferiți și fiecare își manifestă dorința de schimbare în felul său. Unii dintre ei sunt extrovertiți, exuberanți, pun o sumedenie de întrebări și atrag privirile asupra lor iar alții preferă să-și găsească un loc unde să se așeze și să acumuleze cunoștințe în liniște.

Aceasta este una dintre marile concluzii pe care le putem trage după 96 de ore de cursuri Wantsome: unii oameni vin la tine, te trag de mânecuță și te atenționează că sunt aici pentru a-și găsi drumul iar alții te provoacă să îți dorești să-i cunoști, să mergi tu la ei și să-i tragi de mânecuță.

Drumul către succesul în IT este pavat cu ore de practică pe bune. La Wantsome

September 25, 2017

„I’ve always considered myself to be just average talent and what I have is a ridiculous insane obsessiveness for practice and preparation.” - Will Smith

Pe 23 septembrie, primii absolvenți ai academiei Wantsome au ieșit victorioși pe ușile sălilor de curs, încrezători în ceea ce le va aduce viitorul. Unii dintre ei au „furat” startul, căci au reușit să se angajeze încă din primele săptămâni de curs. Suntem mândri de fiecare în parte și de noi deopotrivă și abia așteptăm să începem cea de-a doua serie de cursuri.

Wantsome Transformations: Endora - de la tehnician dentar la junior programmer, la Continental

September 20, 2017

Unul dintre ingredientele cele mai importante pentru succesul Wantsome este cursantul. Acest lucru ne-a fost clar încă din primul moment în care ideea unei academii prietenoase de IT ne-a încolțit în minte.

Noi venim cu cele mai bune ingrediente de care dispunem: traineri cu experiență și cu drag de oameni, o programă bine ancorată în realitate, ore de practică pe bune, o bună cunoaștere a pieței locurilor de muncă în industria IT. Iar dacă noi suntem puși pe fapte mărețe și pregătiți să cucerim lumea, avem nevoie ca oamenii care ni se alătură - cursanții - să aibă aceeași pornire și aceeași motivație puternică. De altfel, acesta este motivul pentru care cei ce ne urmează cursurile trebuie să treacă de o etapă de selecție.

Wantsome Transformations: Veronica - de la proiectant la junior programmer la Continental

September 13, 2017

„Hard work beats talent when talent doesn't work hard!”

Când am gândit cursurile Wantsome, am vrut ca ele să fie despre transformări, așa că am adăugat toate ingredientele pe care le-am știut noi pentru a vedea cum aceste transformări chiar se întâmplă. Am strâns în același loc traineri cu experiență, ore de practică, informații valoroase, cursanți gata să-și desfacă aripile și apoi ne-am apucat de treabă.

S-au încheiat înscrierile. Now what?

May 18, 2017

15 mai a fost ultima zi în care oamenii ce vor să facă o schimbare în viața lor s-au mai putut înscrie la cursurile academiei noastre prietenoase de IT.

Înainte să vă povestim despre ce se va întâmpla în continuare, am vrea să mai zăbovim puțin asupra acestei zile pe care noi am declarat-o oficial „Ziua în care ne-am dat seama cât de dornici de schimbare sunt oamenii”. Avem 85 de înscriși!

Cum te transformă Wantsome într-un candidat perfect angajabil

May 4, 2017

Se spune că pentru a reuși într-un anumit domeniu (sau chiar în întreaga viață, îndrăznesc unii să afirme), este nevoie de cunoștințe temeinice, dar și de un dram de noroc. Pentru că norocul acesta este relativ și ți se poate întâmpla sau nu, noi te vom învăța astăzi cum să ți-l faci cu mâna ta.

Mai exact, îți vom povesti cum, în cele 96 de ore de cursuri Wantsome, te vom lua de mânuță și te vom trece prin toate etapele necesare transformării tale într-un candidat perfect angajabil; și nu-ți vom da drumul decât atunci când te vom vedea angajat.

Apariţii media - Wantsome în Ziarul de Iaşi

April 26, 2017

Wantsome, academia prietenoasă de IT pentru reorientare profesională sau avansare în carieră, lansează primul program: cursuri de testare automată şi testare manuală care se bazează pe experienţa practică.

Răspunzând unei pieţe locale de IT în care cererea de testeri este masivă, Iuliana Anton şi Enciu Stoica, fondatorii Wantsome, aşteaptă ieşenii şi ieşencele cu spirit analitic să facă o schimbare completă sau un pas în faţă în carieră, prin participarea la cele 2 module de cursuri proaspăt configurate de software testing, începând cu luna mai, 2017.

Cursurile se adresează candidaţilor fascinaţi de informaţie şi date, care îşi doresc o reconversie profesională şi cărora le-ar plăcea să intre în IT şi să se bucure de avantajele şi deschiderea din acest domeniu. Ei provin din medii tehnice sau mai puţin tehnice: studii economice sau lucru în mediul bancar, electrotehnică, electronică, matematică, liceul informatic, etc.